Сировина дешевшає, продукція дорожчає

Наводилися такі дані: за останні 2 роки ціни на молокосировину зросли менш ніж на 20%, водночас масло, сир та інша молокопродукція у роздрібній мережі здорожчали на 50 і більше відсотків.
Для стабілізації цінової ситуації Мінагрополітики провело ряд організаційних заходів, із керівниками та власниками молокопереробних підприємств підписано відповідний меморандум, надано й державну дотацію на закупівлю молока в сумі 140 мільйонів гривень.
Критичною назвав ситуацію, що склалася на ринку заготівлі молокосировини Полтавщини, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. Він дав доручення відповідним службам оперативно виправити стан справ для того, щоб відновити заготівельні ціни на молоко на рівні 3,9 грн/кг – із сільгосппідприємств і 2,5 грн/кг – із господарств населення.
На селекторній нараді також було проаналізовано ситуацію з розвитком тваринницької галузі в державі, що є пріоритетом у діяльності органів влади, з виробництвом м’яса та яєць. Ціна на останні протягом лютого зросла в середньому по державі майже на 50%, що пояснюється, як зазначалося на нараді, перерозподілом економічних сфер на відповідному ринку.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.