Зустріч, що тривала все життя

Відомий фотохудожник Володимир Білоус  мав лише одну зустріч із Григором Тютюнником 19 грудня 1970 року, яка, за образним висловом, тривала все життя. Вони не припиняли братерських стосунків аж до смерті письменника. Тому Володимир Федорович не проминав жодної нагоди, щоб упіймати в кадр Григора. Презентуючи виставку, він висунув пропозицію реанімувати ідею створення в районі літературного музею й отримав загальне схвалення.

Натхненним був виступ члена Національної спілки письменників України Раїси Плотникової, яка прочитала вірш, присвячений пам’яті Григора Тютюнника.

– Два роки тому районна влада відродила будівлю Вовчицького народного музею, вдихнула в неї життя, – сказав голова Лубенської РДА Віктор Алєксєєнко, звертаючись до присутніх, – відтоді щороку тут відбувається 5–6 виставок. Ось і до нинішньої долучилася не лише влада, а й районна організація Партії регіонів.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко запропонував представити виставку в Полтаві, провести в обласному центрі дні культури Лубенського району.

Про спілкування з творчістю Григора Тютюнника через яскравий образ письменника та його сучасників, представлених на фотознімках Володимира Білоуса, говорив голова районної ради Олексій Дядечко. А сільський голова Вовчика Ольга Козловська щиро подякувала за відродження музею, який став одним із центрів культурного життя не лише села, а й району.

Музичними дарунками у цей день радували учасників заходу самодіяльні артисти Юрій Задорожний, Світлана Руденко, Катерина Шерстюк, у виконанні яких лунали народні й естрадні пісні.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.