Вклонилися святині

21 листопада, як повідомляє прес-служба Полтавської єпархії УПЦ, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського та всієї України Володимира мощі були доставлені для молитовного поклоніння у Полтаву, в Свято-Макаріївський кафедральний собор. Урочисту зустріч святині очолив Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Під святковий передзвін ковчег із мощами занесли до собору.

Після звершення молебню перед святинею владика звернувся до присутніх із проповіддю, з якої прихожани змогли більше дізнатися про Димитрія  Солунського. Мощі перебували в Свято-Макаріївському соборі протягом доби. За цей час їм вклонилися тисячі полтавців.

Церковне пошанування великомученика, котрий був страчений

26 жовтня (8 листопада за н. ст.) 306 року за навернення язичників у християнство, було прийняте нашою Церквою відразу після Хрещення Київської Русі. В ХІ столітті у Києві засновано Димитріївський монастир (Михайлівський Золотоверхий). На іконах святого зображують воїном, зі списом та мечем. Угодник Божий вважається покровителем військових та державних діячів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.