Адмінреформа наблизить владу до громадян

У її рамках угоду про співпрацю між Національним агентством України з питань державної служби, Полтавською обласною державною адміністрацією та обласною радою підписали перший заступник голови Національного агентства у справах державної служби Ігор Попов, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот.

Олександр Удовіченко наголосив, що нині триває регіональний етап адміністративної реформи. Одним із головних її пріоритетів є завдання, поставлене Президентом України Віктором Януковичем, – перенести прийняття управлінських рішень із центру до регіонів держави. Для цього треба оновити систему державної служби, запровадити абсолютно нову якість надання адмінпослуг, забезпечити впровадження електронного документообігу в відомствах та між ними. Тому і потрібна співпраця між відповідними органами державної влади й науковцями, аби спільно розробити рекомендації та надати їх для опрацювання до Національної агенції державної служби та парламенту. Це все робиться в інтересах громадян, щоб органи виконавчої влади працювали не в системі "держава для держави", а в системі "держава для громадян", підкреслив голова облдержадміністрації.

Ігор Попов зазначив, що Полтавська область – одна з передових у розвитку державної служби та реалізації адміністративної реформи. Тут реалізуються пілотні проекти Держслужби, щороку проводиться Всеукраїнська конференція з питань впровадження в Україні іноземного досвіду вдосконалення діяльності органів державної влади. Він також зауважив, що адмінреформа наблизить владу до людей та зробить більш ефективною й оптимальною систему державного управління. Ці зміни треба ретельно готувати, і саме спільна робота органів держслужби, облдержадміністрації та обласної ради необхідна, щоб у 2012 році розробити методичні рекомендації, провести роз'яснювальну роботу серед державних службовців та населення. Крім того, починається розробка етичного кодексу державних службовців, який регламентуватиме правила поведінки їх між собою та громадянами, що також є елементом нових, якісних перетворень у системі державної влади.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.