Аспекти системи оподаткування

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, співголова Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті Міністрів України Віталій Андреєв, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу “Фортеця” Оксана Продан, представники районів та міст області, підприємці, податківці.

Під час наради, що проходила у форматі “круглого столу”, обговорювалися різні аспекти вітчизняної системи оподаткування. За словами Оксани Продан, вагомий набуток підприємців – це розробка і ухвалення Верховною Радою Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України і деякі законодавчі акти України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”:

– Цей закон дає змогу малому бізнесу працювати паралельно з великим, законодавчо закріплює спрощену систему оподаткування, яка запрацює з 1 січня 2012 року.

Згідно з цією системою всі фізичні особи – підприємці будуть об’єднані в три групи. Вони працюватимуть без касових апаратів і не вестимуть облік витрат, а лише – прибутків.

Завдяки внесенню відповідних змін у податкове законодавство підприємці – фізичні особи нарешті матимуть можливість брати щорічну відпустку строком на 1 місяць і протягом неї, а також під час тривалого лікування не сплачуватимуть єдиного податку.

Після наради відбулася прес-конференція за участю Олени Адамович, Оксани Продан. Вони відповіли на запитання журналістів центральних і місцевих ЗМІ, інтернет-користувачів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.