Фатальна поїздка

У той час у кабіні вантажівки водія не було. Чекаючи черги до елеватора, він пішов додому, бо жив неподалік. Повернувшись, побачив вщент розтрощений легковик.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та сім пасажирів автомобіля Skoda загинули. Більшість із них – гравці місцевої футбольної команди “Атлант” – мешканці Котелевського, Карлівського, Семенівського районів, міст Полтави, Кременчука і Лубен. Молодшому було 17, найстаршому – 26 років.

Напередодні хлопці відзначали відразу дві події. Минулої суботи команда “Атлант” посіла перше місце на першості області у другій лізі (дублюючий склад), обігравши сильних суперників із котелевської команди “Маяк”. А у неділю на турнірі пам’яті сільського футболіста Сергія Вовка, котрий помер у 25 років від невиліковної хвороби, переможцям вручили золоті медалі.

Працівникам МНС довелося всю ніч за допомогою спецтехніки діставати тіла загиблих із понівеченого легковика, який перетворився на купу металу.

– Ділянка дороги, де сталася аварія, не була місцем концентрації ДТП. Покриття асфальтобетонне, сухе, без дефектів. Видимість досягала близько 300 метрів у обидва боки, – розповів начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України у Полтавській області Юрій Сулаєв. – Свою перемогу в грі хлопці відзначили спиртним. Від нього, на жаль, не відмовився і найстарший, котрий сидів за кермом. Експертиза встановила наявність у його крові 1,9 проміле алкоголю. Це – середня ступінь оп’яніння.

Окрім того, як з’ясувалося, водій мав недостатній досвід управління автівкою, бо права отримав тільки у березні цього року. Та й сім пасажирів для одного авто забагато.

За фактом ДТП відкрито кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб). Слідство триває. За словами Юрія Сулаєва, найімовірніше, що справу закриють, оскільки винуватець ДТП загинув.

Втім, як би там не було, життя людей вже не повернути. А коли у Вічність ідуть молоді хлопці, причому в мирний час, то це вже – справжня трагедія.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.