Повняться засіки кукурудзою і соняшником

А в господарствах Шишацького та Новосанжарського районів її збирають, відповідно, по 99 і 90 ц/га. Сільгосппідприємства області завершують обмолот соняшнику, валове виробництво якого сягає 550 тисяч тонн при середній урожайності майже 24 ц/га. Понад 35 ц/га соняшнику зібрали в агроформуваннях Карлівського, понад 30 ц/га – Новосанжарського та Шишацького районів. Сою обмолочено майже на 90 відсотках площ.

Буряківники продовжують копати цукристі, які зібрано більш як на 50 тисячах гектарів, що становить понад 75% від завдання. Середня урожайність – 378 ц/га. Найвищою вона є в агроформуваннях Кременчуцького (550 ц/га), Чутівського (492 ц/га) та Глобинського (468 ц/га) районів. Понад 400 ц/га цукристих також збирають аграрії Кобеляцького, Машівського, Новосанжарського, Лубенського та Карлівського районів. Приблизно 95% зібраних солодких коренів вивезено для переробки на цукрозаводи області.

Триває також зяблевий обробіток грунту, його виконано на площі понад 825 тисяч гектарів при завданні 1 мільйон 237 тис. га. Під цукрові буряки підготовлено близько 72 тисяч гектарів.

Озимі пшеницю, жито і ячмінь посіяно майже на 278 тисячах гектарів при завданні 350 тис. га.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.