Кімната радості для дітей і дорослих

Художники у дитсадку “Лелеченька” бувають часто. І не лише для того, щоб презентувати маленьким поціновувачам прекрасного свої нові картини. Вони знайомлять дітей із чарівним світом образотворчого мистецтва, вчать їх малювати, зокрема  на заняттях творчості у студії “Дивосвіт”. У ній займаються діти старшого дошкільного віку. А от англійську мову в “Лелеченьці” вивчають всі дітки – навіть найменші. Спілкуватися і творити вони вчаться у Кімнаті радості. Її стіни прикрашають яскраві роботи, створені за допомогою різних технік образотворчого мистецтва фігурки казкових персонажів, чарівні квіти.

– Діти під час занять вчаться створювати зображення за допомогою різних технік, – розповіла керівник студії “Дивосвіт” Наталія Лозицька. – До того ж використовуємо природний матеріал, тканини, кольоровий папір… Це розвиває уяву, вчить діток сприймати й відображати навколишній світ неординарно.

У Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка “Мрії про подорож”, що відбувався в Києві, в музеї сучасного мистецтва України, колективна робота працівників і вихованців Новосанжарського ДНЗ “Лелеченька” зайняла ІІ місце.

* * *

У приміщенні Новосанжарської районної бібліотеки є ще одна Кімната радості – зала, в якій виставляють свої роботи визнані майстри пензля і художники-початківці. Мешканці Нових Санжар уже добре знайомі з роботами художників Світлани Чорнобай, Юрія Дебелого. А з картинами молодих авторів, зокрема Віоли Давиденко, Андрія Коломойця та інших, місцеві мешканці й гості селища мають змогу познайомитися ближче, відвідавши виставку.

Натюрморти, пейзажі, фантастичні сюжети картин майстри створюють у притаманній їм манері. Але те, що об’єднує їхні роботи, – це любов авторів до рідного краю, його неповторних краєвидів, а ще – до мистецтва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.