“Чорнобривців насіяла мати…”

Чи не в кожному сільському дворі цвітуть золоті чорнобривці, й міські клумби в усіх куточках України засаджені їхніми кущами – знавці кажуть, що саме чорнобривці черпають із землі золото й мідь, тому здатні не лише зцілювати, а й радувати душу, як у пісні Миколи Сингаївського та Володимира Верменича, яку всі ми з дитинства несемо в своїх серцях.

Як Нідерланди називають країною тюльпанів, так і Україну без перебільшення можемо називати країною чорнобривців. А щоб так воно й було, вихованці Полтавської школи “Паросток” влаштували нещодавно “Чорнобривцеві обжинки” – акцію, до якої приєдналися й учні інших шкіл міста та їхні ровесники з Новосанжарського району.

А ще раніше, дізнавшись про волинського скульптора Василя Рижука, котрий сам засіває кілометрами занедбані місця та узбіччя доріг сонячними чорнобривцями, директор школи “Паросток” Тетяна Дмитренко вирішила втілити цю ідею й на Полтавщині. Минулого року громадська організація “Педагогічний центр “Академія” та школа “Паросток”, заручившись підтримкою відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, започаткували Всеукраїнську акцію “Чорнобрива Україна”. Нині до неї приєдналися школярі з десяти областей.

 На обжинках учні збирали насіння чорнобривців для наступного року і навіть роздавали його перехожим, закликаючи і їх докласти зусиль, аби наші вулиці, позбувшись смітників, сяяли золотом чорнобривців.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.