Перемога “Лтави”

Журі обирало найкращі серед 35 телевізійних та 28 радіоробіт, а також розглянуло позаконкурсні теле- і радіопрограми.

Гран-прі фестивалю здобула програма Полтавського обласного радіо “Лтава” “Кобзар із мегаполіса” творчої групи у складі автора Олени Буряк та звукорежисера Павла Сепітого. Це розповідь про сучасного кобзаря, який, народившись у сім’ї українських емігрантів у США, переїхав на Полтавщину і відроджує на землі предків старовинне українське мистецтво.

А телевізійний фільм “Крила свободи” здобув диплом лауреата і першу премію у номінації “Повернення із забуття”. Автор і режисер фільму – Володимир Дряпак, оператори – Євген Хорольський, Сергій Залеський, інженер монтажу – Валентина Кулик.

У фільмі розповідається про подвиг радянських військовополонених, що увійшов в історію світових воєн як один із найгероїчніших і найфантастичніших. 8 лютого 1945 року десятеро радянських в’язнів, захопивши фашистський бомбардувальник, втекли із засекреченої німецької ракетної бази Пенемюнде на острові Узедом у Балтійському морі. Серед сміливців був і уродженець Гадяцького району Михайло Олексійович Ємець. Незабаром семеро побратимів знову воювали з фашистами і загинули на фронтах. А Михайло Ємець вижив. У жовтні 2010-го минуло сто років від дня народження людини-легенди…

Тож щиро вітаємо наших колег із творчим успіхом і бажаємо нових здобутків!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.