Вісті з Придніпров’я

Юні активісти мали змогу поставити запитання своїм дорослим колегам. Переважна більшість із них стосувалися життєдіяльності територіальної громади. Школярі й студенти цікавилися, яким чином виконуються міські програми, ухвалені депутатським корпусом; чи можна розв’язати проблему питної води; якою є ситуація з будівництвом житла в місті; наскільки видатки місцевого бюджету задовольняють потреби громади; якими є плани культурного життя та дозвілля.

– Для успішної роботи органам учнівського самоврядування потрібні надійні партнери, люди, пов’язані спільною роботою, ідеєю, – наголосив Сергій Супрун. – Такими помічниками й мають стати для них представники депутатського корпусу, державних організацій, установ, закладів і структур. Адже серед сьогоднішніх учнів і студентів є майбутні керівники чи депутати. Приємно, що наша молодь прагне почувати себе потрібною, бажає брати участь у процесах, які її безпосередньо стосуються. Саме на це й спрямований Тиждень місцевої демократії, головним завданням якого є сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залученню до прийняття управлінських рішень.

Перспективи розвитку села

Ухвалена цього року обласна програма соціального розвитку сільських населених пунктів передбачає впровадження аналогічних програм у кожному з районів області. Про те, яким чином вдалося реалізувати його основні завдання у Кременчуцькому районі, йшлося на практичній конференції “Про хід виконання Програми соціального розвитку сільських населених пунктів у 2011 році”. У роботі засідання взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, депутати обласної та районної рад, сільські голови, керівники районних організацій і установ, сільськогосподарських підприємств.

Володимир Замикула відзначив ефективне впровадження програми в освітній та медичній галузях району. Водночас наголосив на необхідності посилити роботу щодо забезпечення зайнятості сільського населення, зокрема на громадських роботах.

Учасники конференції завітали до Омельницького навчального закладу, де відбулося відкриття Музею хліба. Ініціатором його створення стала відмінник освіти України, директор Омельницького НВК Ольга Яроменок. Велику підтримку в створенні музею надали керівники ряду сільськогосподарських підприємств району.

“Ведмежі послуги” несумлінних водіїв

Правоохоронці Кременчука затримали на одній із вулиць міста водія автомобіля-асенізатора. Їхню увагу привернуло те, що водій зливав вміст цистерни прямісінько в комунальну мережу міськводоканалу. Правоохоронці зателефонували до міськвиконкому. Там відповідно відреагували, адже нині якраз створено комісію з визначення причин масового замору риби, який нещодавно стався у річці Сухий Кагамлик. Фахівці та члени комісії не виключають, що однією з причин цього можуть бути фекалії, спущені у воду недобросовісними водіями спецмашин.

Водночас з’ясувалося, що в місті зареєстровано 48 подібних автомобілів, господарями 18 з них є приватні особи, переважна більшість із яких не мають дозволів на підприємницьку діяльність. Напевне прийшов той час, коли вседозволеність для них скінчилася. Принаймні до такого кроку вже готова місцева влада.

Підготувала Віра ІЛЬКОВА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.