Антитерористичні навчання: готовність №1

Другий етап командно-штабних навчань був розрахований на медпрацівників. Організатори – координаційна група Антитерористичного центру при УСБУ в Полтавській області – мали намір перевірити їхню готовність до надання екстреної медичної допомоги. Головні події розгорнулися на спортивному майданчику Полтавської ЗОШ №10. Саме там, за легендою навчань,  знаходилося близько сорока “поранених, постраждалих внаслідок терористичного акту”. Щоб врятувати їхні життя, за лічені хвилини на шкільний майданчик приїхало дванадцять машин “швидкої допомоги”. Вони госпіталізували “потерпілих” до місцевих лікарень.

Заступник голови облдержадміністрації, член координаційної групи Антитерористичного центру при УСБУ Борис Галушко наголосив на актуальності подібних навчань для вдосконалення практичних навичок, спільних дій суб’єктів боротьби з тероризмом.

Як зазначив начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, подібні навчання конче необхідні, особливо напередодні чемпіонату Європи з футболу. Адже саме завдяки їм можна перевірити, наскільки своєчасно та злагоджено медустанови нашої області в разі потреби зможуть надати екстрену допомогу. Участь у тренуваннях взяли медпрацівники обласної клінічної лікарні ім. М.Скліфосовського, 1-ї та 2-ї міських клінічних лікарень та станції швидкої допомоги Полтави.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.