Секрети красивої посмішки

Поліклініка має три відділення: ліку

вально-хірургічне, відділення терапевтичної та ортопедичної стоматології. Для більш якісної діагностики та лікування хворих тут працюють рентген-кабінет, фізіотерапевтичний кабінет, клінічна лабораторія, пародонтологічний кабінет та новостворений кабінет імплантології.

– У нашій поліклініці на сучасному рівні надаються усі види стоматологічної допомоги, проводиться комплексне лікування пацієнтів, – продовжує головний лікар Полтавської обласної клінічної стоматологічної поліклініки Петро Скрипніков. – Зокрема ендодонтичне лікування та реставрування зубів, вживлення імплантатів із наступним зубопротезуванням, лікування ясен та захворювань слизової оболонки порожнини рота. До речі, саме на базі нашої поліклініки створено Центр патології слизових оболонок. Наші лікарі виконують також зубопротезування різними матеріалами, у тому числі металокерамікою, дорогоцінними металами. Виконуються роботи з брекет-системами для усунення зубощелепної патології тощо. Велику увагу наші лікарі приділяють і сучасним методикам, які дозволяють покращити зовнішній вигляд пацієнтів. Практикуємо виїзди бригад лікарів-стоматологів у сільську місцевість області. Для цього маємо спеціально обладнаний пересувний стоматологічний кабінет.

Кілька років тому стоматологічній поліклініці присвоєно вищу акредитаційну категорію. Втім, головна гордість лікувального закладу – медичний персонал. Колектив поліклініки – це лікарі з високим рівнем професійної підготовки та багаторічним практичним і науковим досвідом, більшість із яких мають вищу та першу кваліфікаційні категорії. Допомагають у роботі лікарям медичні сестри, молодший медичний персонал, зубні техніки. В цілому колектив налічує понад 250 чоловік.

Утім, Полтавська обласна клінічна стоматологічна поліклініка – не лише найбільший в області лікувально-профілактичний заклад подібного профілю, а ще й потужний науково-практичний центр. Це школа передового досвіду для лікарів-стоматологів. Вона є клінічною базою восьми стоматологічних кафедр Української медичної стоматологічної академії. Зокрема кафедр післядипломної підготовки лікарів-стоматологів, ортопедів, ортодонтів та інших. Це дає можливість проводити додаткову діагностику, залучати для консультацій та лікування, особливо у важких випадках, кращих лікарів-спеціалістів, професорів. Серед них – завідуюча кафедрою терапевтичної стоматології, професор Тетяна Петрушанко, завідуючий кафедрою ортопедичної стоматології, професор Валентин Дворник, професор Давид Аветіков, який керує кафедрою хірургічної стоматології, завідуючий кафедрою пропедевтики терапевтичної стоматології, професор Євген Ковальов та інші.

Власне, і сам Петро Скрипніков очолює одну з кафедр – кафедру післядипломної освіти лікарів-стоматологів, яка нещодавно відзначила своє 20-річчя.

– Нині завдяки підтримці ректора Української медичної стоматологічної академії, доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України В’ячеслава Ждана ми маємо достатній потенціал для подальшого підвищення рівня підготовки молодих спеціалістів, удосконалення професійних навичок лікарів-стоматологів, – розповідає головний лікар.

Використання сучасних методів лікування, матеріалів, впровадження новітніх наукових розробок в області стоматології – це принципи роботи Полтавської обласної клінічної стоматологічної поліклініки. Проте для роботи з новими матеріалами за новітніми технологіями необхідна відповідна кваліфікація лікарів і зубних техніків, які постійно підвищують її на виставках, наукових конференціях, семінарах.

З призначенням на посаду головного лікаря Петра Скрипнікова поліклініка змінюється на очах. У багатьох кабінетах проводиться ремонт, з’являються білосніжні пластикові вікна й двері, закуповується нове стоматологічне обладнання. 

– Нині у поліклініці ми поетапно розпочинаємо модернізацію стоматологічного обладнання і, власне, працюємо над створенням комфортних умов для медперсоналу та пацієнтів. Проводимо ремонтні роботи, утеплюємо приміщення тощо, – ділиться планами головний лікар Полтавської обласної клінічної стоматологічної поліклініки Петро Скрипніков. – Зміни на краще, які відбуваються у нашому закладі, стали можливими завдяки підтримці й розумінню головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації і його керівника Віктора Лисака.

Стоматологія – особлива галузь медицини. Окрім необхідності філігранного володіння вузькоспеціалізованими професійними навичками, лікар-стоматолог має розуміти ще й психологію свого пацієнта. Лікарі Полтавської обласної клінічної стоматологічної поліклініки уважно прислухаються до побажань пацієнтів. Вони мають високопрофесійну підготовку, досвід, технічне оснащення – усе необхідне для того, щоб лікувати пацієнтів на високому рівні в умовах повного спокою, повертаючи їм білосніжні посмішки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.