Незабутня подорож

В цьому ми переконалися, коли побували в гостях у голови Котелевської районної державної адміністрації, Героя України Тетяни Михайлівни Корост. Ми – це група працівників Будинку науки і техніки Полтавської дирекції залізничних перевезень, що в рамках проекту  “Україна туристична” займається вивченням туристичних маршрутів Полтавщини.

У складі нашої групи був італійський інженер П’єро Джеральді, який давно полюбив Україну і неодноразово приїжджав до Полтави з робочою місією. Цього разу він зацікавився можливістю виробництва італійської моцарелли з “найсмачнішого у світі”, за його словами, українського молока. Враження від поїздки до Котельви були неперевершені. По-перше, ми в захопленні від містечка, що виявилося охайним, чистим, квітучим, із сучасно оформленим центром і безліччю чарівних куточків. Побували на Більському городищі й дізналися про захоплюючу історію скіфського міста Гелон. Але найбільше враження справив на нас тваринницький комплекс агрофірми “Маяк”. На базі старих радянських реконструйованих корівників впроваджено найсучасніші технології, що дозволяють виробляти високоякісний продукт – молоко. Всі процеси механізовані й автоматизовані, скрізь чисто, створено комфортні побутові умови для працівників. Як сказала нам Тетяна Михайлівна, її мрія – це створення зони виробництва екологічно чистої сільськогосподарської продукції, а також зони зеленого туризму.

Після нашої незабутньої подорожі до Котельви П’єро Джеральді зауважив: “Маючи такі мальовничі куточки та смачні продукти, тільки на одному туризмі держава може заробляти мільйони, а не звертатися за допомогою у Міжнародний валютний фонд”. Але реалізувати такі масштабні проекти можливо лише при державній підтримці, що, власне, й починається з маленького села та людей, які хочуть жити і працювати на рідній Батьківщині.

Валентина ПОНОМАРЕНКО, завідувач відділу дозвілля

Будинку науки і техніки

Полтавської дирекції

залізничних перевезень.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.