Під опікою держави

Це особливе свято творчості має досить позитивний вплив на свідомість вихованців, підготовка до нього нікого не залишає байдужим. Зважаючи на кримінальне минуле 254 засуджених хлопців віком від 14 до 18 років, щорічний мистецький фестиваль є для них перехідним місточком від негативного сприйняття світу до прекрасного.

Тож, вітаючи переможців, Олександр Удовіченко побажав їм час перебування в колонії використати з користю для подальшого життя. “Навчайтеся в школі, хто ще не має освіти, здобувайте професію. Бо життя, в тому числі й за цією огорожею, досить непросте. І сьогодні проблема працевлаштування, заробляння коштів – це проблема із проблем. Тому не гайте часу і готуйтеся до подальшого життя”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Посадовці також відвідали загальноосвітню школу № 32, яка діє при установі. Нині тут навчаються 200 учнів, більшість із яких не вміють ні читати, ні писати. У колонії паралельно з навчанням у школі вони мають змогу ще й здобути одну з дев’яти робітничих професій.

Натомість у заняттях спортом кременчуцьким підопічним немає рівних. У спартакіаді серед виховних колоній вони посіли перше місце. Цьому сприяє і наявність на території футбольного поля зі штучним покриттям, яке побудоване за ініціативою начальника управління в області та Фонду братів Павліченків. Завдяки їхній підтримці на території установи будується і церква. Очільнику області продемонстрували її макет, а також показали умови утримання засуджених.

Після оглядин Олександр Удовіченко зазначив, що органи державної влади постійно сприяють тому, щоб матеріально-технічна база подібних установ поліпшувалась.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.