“Зупинимо туберкульоз в Україні”

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, його заступник Олександр Коваль, голова Полтавської обласної ради Іван Момот, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, директор Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України” Анатолій Заболотний, ректор Української медичної стоматологічної академії, професор В’ячеслав Ждан, головний лікар обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця, представники державних та громадських організацій, засобів масової інформації.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко відзначив, що завдяки здійсненню системної роботи в області вдалося стабілізувати ситуацію із захворюваністю  на туберкульоз та смертністю від нього. А дієва допомога Фонду “Розвиток України” сприятиме досягненню цілей національної та регіональної Програм по контролю за туберкульозом.

Голова обласної ради Іван Момот відмітив, що депутатський корпус обласної ради приділяє значну увагу вирішенню питання подолання цієї небезпечної хвороби. Він висловив переконання, що суттєва допомога Фонду допоможе у реалізації стратегії “Зупинимо туберкульоз в Україні”.

Директор Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України” Анатолій Заболотний наголосив, що кошти, виділені  Полтавській області, будуть спрямовані на забезпечення ефективності лабораторної діагностики та закупівлю препаратів другого ряду, поліпшення кадрового потенціалу фтизіатричної служби та створення системи моніторингу та оцінки ситуації із захворюваністю на туберкульоз. 

Прес-центр

головного управління

охорони здоров’я

облдержадміністрації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.