Наш вуз підготував кілька поколінь лікарів

Ми пишаємося своєю історією, традиціями, невтомними, відданими медицині, науці й освіті працівниками, успішними випускниками і добрим ім’ям вузу, визнаними не тільки в нашій державі, а й на теренах СНД та в багатьох країнах світу.

Нині це провідний державний навчальний заклад четвертого рівня акредитації. В академії – чотири факультети (стоматологічний, медичний, підготовки іноземних студентів, післядипломної освіти), медичний коледж із медсестринським, фармацевтичним та зуботехнічним відділеннями, науково-дослідний інститут, спеціалізована Вчена рада із захисту докторських дисертацій, академічна стоматологічна поліклініка. На 49 кафедрах працюють 86 професорів, 83 доктори медичних наук, 342 кандидати наук, 169 доцентів. Серед них – два лауреати Державної премії України, 5 заслужених діячів науки і техніки України та 7 заслужених лікарів України.

За час існування академія підготувала понад 27 тисяч лікарів різних спеціальностей, а нинішнього ювілейного року відбувся перший випуск лікарів, які навчалися відповідно до Болонської системи. Зроблено перший крок до входження у Європейський освітній простір, що дає випускникам можливість бути конкурентоспроможними і визнаними спеціалістами у будь-якій державі світу.

Підготовку кадрів з числа іноземних громадян академія розпочала ще 1960 року, а в 1992-му факультет підготовки іноземних громадян став окремим підрозділом. Кількість іноземців серед студентів постійно зростає. За останні 10 років їх число збільшилось зі 153 до 765. Нині в УМСА здобувають освіту молоді люди з 45 країн світу. І якщо раніше це були переважно громадяни країн Близького Сходу та Середньої Азії, то нині до них додалась значна кількість представників країн Європи та Африки. На сьогодні на факультеті підготовлено 589 лікарів для 38 країн світу.

У 2003 році за спеціальностями «Стоматологія» та «Лікувальна справа» запроваджено навчання англійською мовою, яке проводять близько 100 висококваліфікованих викладачів, що пройшли відповідну підготовку.

Співробітники 9 кафедр академії є співавторами 9 національних підручників для студентів та для лікарів-інтернів. Тільки за останні 5 років створено 608 видань навчально-методичної літератури, з них – 23 підручники, 316 навчальних посібників, 19 монографій, 6 атласів.

Українська медична стоматологічна академія бере активну участь у міжнародних виставках, рейтингах, конкурсах, освітніх виставках-презентаціях. За досягнення в організації навчально-виховного процесу – науково-методичні інновації, сучасні інформаційно-телекомунікаційні та мультимедійні системи навчання – академія нагороджена дипломом «За підготовку висококваліфікованих фахівців» та неодноразово нагороджувалася дипломами «За вагомий внесок у розвиток науки і освіти України». За багаторічну інноваційну педагогічну діяльність із модернізації освіти нашому вузу присвоєно почесне звання «Лідер сучасної освіти».

Українська медична стоматологічна академія – це потужний науковий заклад. Науково-дослідна робота проводиться працівниками 49 кафедр, у складі академії діють науково-дослідний інститут генетичних та імунологічних основ розвитку патологій і фармакогенетики, численні лабораторії. Основними напрямками наукової діяльності ВДНЗУ «УМСА» в останнє п’ятиріччя було виконання наукових програм «Програма профілактики і лікування артеріальної гіпертензії в Україні», Державної програми «Цукровий діабет».

Пріоритет науково-дослідної діяльності співробітників УМСА підтверджено численними патентами, успішно захищеними докторськими та кандидатськими дисертаціями. За останні 5 років захищено та затверджено ВАК України 16 докторських та 125 кандидатських дисертацій, отримано 232 патенти України, 57 нововведень, 35 рац­пропозицій. В академії систематично проводяться науково-практичні конференції, симпозіуми, в тому числі міжнародні. У 2009 році проходив III з’їзд Асоціації стоматологів України, Українсько-російсько-шведський симпозіум «Асоційовані кардіологічні стани», щороку проходять Скліфосовські читання.

Зростає міжнародний науковий авторитет вузу. Академія отримала позитивну відповідь на заявку про вступ до Міжнародної Асоціації Університетів (International Association of Universities (Франція). ВДНЗУ «УМСА» включено до Всесвітньої електронної бази даних медичних закладів ВООЗ «Avicenna Directories» (Університет Копенгагена. Данія).

У нашому вузі працює відділ культурно-освітньої діяльності, який організує роботу 12 колективів художньої самодіяльності. З них три мають звання народних. Всі учасники мистецьких колективів успішно виступають в обласному міжвузівському фестивалі-конкурсі «Студентська весна», на міжнародних конкурсах.

Останнім часом ринок освітніх послуг суттєво змінюється, зростає зацікавленість громадськості, представників ділових кіл до незалежного оцінювання діяльності ВНЗ. Вагомість його визначається попитом на вітчизняному та світовому ринку освітніх послуг, рівнем базової підготовки студентів та якістю роботи викладачів. У цьогорічному рейтингу найкращих вищих навчальних закладів України «ТОП-200» ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» посідає 52-ге місце серед 200 його учасників.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.