Чужих дітей не буває

Освітяни подарункам раді, адже нині навчальним закладам виживати важко. Тим паче, що у районах вони недофінансовуються, тому без допомоги меценатів покращити умови нереально. Коли ж на школи звертають увагу благодійники – це справжнє свято. За словами заступника директора з виховної роботи Микільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Тетяни Щербак, такі подарунки сприятимуть активному розвитку спорту та оздоровленню дітей.

– Нам дуже приємно отримувати такі подарунки. Приємно і те, що у благодійному фонді “Духовне відродження Батьківщини” не забули про свято – День працівників освіти. Наша робота має і певні труднощі, й негаразди, але ми стараємося, щоб нашим дітям було і тепло, і зручно, щоб вони були доглянуті. Тоді й знання засвоюються значно ефективніше, – наголосила Тетяна Щербак.

Представник фонду “Духовне відродження Батьківщини” Валентин Скорик розповів:

– Сьогодні фонд “Духовне відродження Батьківщини”, реалізовуючи основні принципи своєї діяльності, не міг залишитися осторонь відзначення професійного свята педагогів. Саме тому фондом і були організовані поїздки до двох шкіл-інтернатів. Ці заклади обирали, виходячи з того, що вони мають статус інтернатів, а дітки потребують підвищеної уваги дорослих. Але найголовніше те, що ми хотіли нагадати цим дітям: є люди, яким не байдуже їхнє сьогодення.

Проте не лише цими акціями благодійний фонд “Духовне відродження Батьківщини” підтримує молодь. Нещодавно меценати ініціювали проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка імені Саші Путрі. Таким чином організатори не лише вшанують пам’ять маленької художниці-землячки та покажуть багатогранність її творчої особистості, а й нададуть можливість дітям реалізувати власні творчі здібності. До речі, взяти участь в конкурсі може кожен юний художник віком від 6 до 17 років, котрий проживає в Україні. Для цього достатньо подати на розгляд журі конкурсу індивідуальну творчу роботу, виконану в довільній графічній або живописній техніці, до 17 жовтня 2011 року. Загалом же допомогу від Олександра Ляшенка та його благодійного фонду лише у вересні цього року отримала Кошманівська загальноосвітня середня школа – 10 тисяч гривень на придбання меблів. Ще 20 тисяч виділено на Святовознесенську церкву в селі Кошманівка, 30 тисяч – для облаштування Святотроїцької церкви у Диканьці. При підтримці фонду відбулися і гастролі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя у Миргороді з виставою “Шинель”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.