Протидія злочинам у бюджетній сфері

За інформацією прокуратури області, прокурорами порушено 42 кримінальні справи за зловживання у бюджетній сфері. До бюджетів різних рівнів відшкодовано 37 мільйонів гривень, до відповідальності притягнуто понад 270 осіб. У поточному році виявлено 162 злочини зазначеної сфери, але у більшості справ завдані збитки не перевищують 5 тисяч гривень, тобто це дрібні порушення, обліковані як такі, що скоєні в бюджетній сфері. У третині з них взагалі не встановлено збитків: це службові підроблення, що безпідставно відносяться до бюджетної сфери. Факти притягнення за корупційні правопорушення корумпованих державних посадовців – поодинокі.

На нараді констатувалося, що поза увагою правоохоронних структур залишаються такі корумповані сфери, як тендерні закупівлі при реконструкції або будівництві об’єктів соціальної інфраструктури, використання субвенцій із Державного бюджету. Не викриваються організовані групи з корумпованими зв’язками. Неналежною є робота податкових служб у протидії корупційним проявам та адміністративній корупції. Потребує покращення взаємодія митників із виконавчою службою щодо стягнення із правопорушників штрафів за порушення митних правил.

Викликає занепокоєння стан відшкодування збитків у кримінальних справах, порушених у бюджетній сфері. І якщо по прокурорських справах збитки складають понад 2 млн грн, з яких відшкодовано 90 відсотків, то по справах інших правоохоронних органів відшкодування не перевищує й половини.

Представники різних силових і контролюючих структур детально обговорили всі недоліки у координації своїх дій щодо виявлення злочинів і відшкодування збитків державі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.