Протидія наркотизації суспільства

Про її результати повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Полтавській області, підполковник міліції Олег Кропивка:

– З початку поточного року задокументовано 1171 наркозлочин, у тому числі понад 460 фактів збуту наркотиків, заарештовано 95 торговців наркотиками. Вдалося виявити й припинити діяльність 40 наркопритонів та 2 лабораторій, у яких виготовляли зілля. Виявили й знешкодили дві організовані злочинні групи, члени яких займалися збутом наркотичних засобів. Загалом з початку року до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані зі збутом наркотиків, було притягнуто 127 осіб, із обігу вилучено 240 кг наркозасобів.

Серед найрезонансніших випадків у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, зафіксованих останнім часом на території нашої області, Олег Кропивка назвав, зокрема, затримання зловмисника, в автомашині якого було виявлено 80 кг конопель вартістю близько 600 тисяч гривень, та припинення злочинної діяльності лікарів, які незаконно видали більше 3,4 тисячі рецептів на отримання наркотичних та психотропних лікарських засобів на загальну суму близько мільйона гривень.

У період з травня по вересень цього року в області тривала операція “Мак”. Було виявлено більше 170 фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин.

– Боротьба з незаконним обігом наркотиків – це справа не лише міліції, а й суспільства в цілому, адже на наркотичний гачок може потрапити хтось із наших близьких, – зазначив Юрій Сулаєв і закликав про всі відомі випадки продажу наркотиків повідомляти правоохоронні органи.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.