Звітуючи рідному місту

Відкриваючи вернісаж, директор Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв) Ольга Курчакова розповіла не лише про виставкову, а й про видавничу діяльність обласної організації НСХУ, всеукраїнські акції, нею ініційовані. Й зазначила: сьогоднішня експозиція цікава тим, що в ній представлені не тільки полотна відомих майстрів, а й твори членів молодіжної організації “Друга неділя жовтня” та студентів Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка – всього 183 роботи.

Привітали художників заступник міського голови  Полтави Світлана Порохня та секретар міської ради Оксана Деркач – багато митців одержали Почесні грамоти та нагрудні знаки на честь професійного свята.

Щиро вітали майстрів пензля також Преосвященнійший Федір, єпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП, директор видавництва “АСМІ” Олексій Петренко, заслужений художник України,  перший лауреат премії імені Миколи Ярошенка Віктор Брикулець, голова обласної організації НСХУ Юрій Самойленко. Так само традиційно співав для колег та гостей свята заслужений художник України, кобзар  Іван Новобранець.

Виставка протягом місяця експонуватиметься у великій залі Галереї мистецтв, і ще багато полтавців та гостей міста зможуть відкрити для себе і нові імена, і нові твори знаних майстрів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.