Полтавщина завершує газифікацію

 – Ми стоїмо сьогодні перед проблемою зменшення кількості учнів у сільських навчальних закладах. Фінансування шкіл здійснюється з розрахунку на учня, тому йдемо шляхом оптимізації. Навіть якщо призупиняється діяльність школи, треба зберігати матеріальну базу для того, щоб була перспектива відновлення, – сказав Олександр Удовіченко. – Є базові школи, що мають належне устаткування, кадровий потенціал, а учнів туди підвозять. Це має бути цивілізовано, новими сучасними автобусами. Працюють відповідні обласна і державна програми. Ми розраховуємо цьогоріч отримати 11 шкільних автобусів від держави.

***

У селі Святилівка того дня відкрили підвідний газопровід. Участь в урочистостях взяли місцеві мешканці, газівники, будівельники, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, голова Глобинської райдержадміністрації Валерій Ведмідь, голова районної ради Олександр Феденко, депутат обласної ради, генеральний директор ІПК “Полтавазернопродукт” Олександр Яковенко. Голова ОДА Олександр Удовіченко і сільський голова Валентина Любимова запалили факел на газопроводі.

– У нас залишаються по Глобинському району негазифікованими ще два села – Радалівка й Іванове Селище, треба прокласти кілька підвідних газопроводів по Семенівському й Гребінківському районах. Думаю, в цьому році газифікацію Радалівки профінансуємо, і можна буде сказати, що Полтавська область за 2012 рік повністю завершить газифікацію, – наголосив, зокрема, Олександр Удовіченко.

Довжина нового газопроводу – близько 4 кілометрів. Будівництво обійшлося в 791 тисячу гривень, джерело фінансування – кошти НАК “Нафтогаз України”. За гроші мешканців збудовані вуличні мережі протяжністю 17,7 км. Жителям газифікація обійшлася в 15 тисяч гривень з двору.

***

Олександр Удовіченко та засновник групи компаній “Глобино” Олександр Кузьмінський оглянули цехи ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат”. Нещодавно було введено в дію другу чергу цеху охолоджених напівфабрикатів. Вартість будівельно-монтажних робіт і устаткування – 18 мільйонів гривень. Потужність цеху – 20 тонн продукції за добу.

– Ми працюємо на іспанському та німецькому обладнанні. Все автоматизоване, тому працівників у цеху небагато – 30 чоловік. Від низької температури їх захищають термокостюми. Машина нарізає м’ясо на порції, фасує у вакуумну упаковку, зважує, і продукція надходить споживачам, – розповів начальник цеху Петро Барабаш.

***

Наступним пунктом поїздки голови облдержадміністрації стала центральна районна лікарня. Тут запроваджено ініціативу, коли палати стаціонару ремонтують агропідприємства й інші господарські структури району. З початку року за рахунок районного бюджету та спонсорських коштів сільгоспформувань і приватних осіб у лікарні проведено ремонтні роботи на суму близько 300 тисяч гривень. В оновлених палатах – нові меблі, холодильники, телевізори, розповів головний лікар Анатолій Сімонов.

– Досвід не новий, є такі приклади і в обласних закладах, коли представники бізнесу ремонтують окремі приміщення, – зазначив голова облдержадміністрації. – Нещодавно на Раді регіонів обговорювалися питання реформування медицини. В Україні зараз катастрофічний стан із рентген-апаратами, що відпрацювали по 30 років. Тому я запропонував сконцентрувати кошти і масово закупити рентген-апарати для районних лікарень. Президент підтримав мою пропозицію. Сподіваюся, що незабаром такий підхід має запрацювати.

***

Також керівник області відвідав об’єкт соціально-культурної сфери за програмою “Зелений туризм” у селі Зубані. Власник садиби Сергій Мехеденко для відпочинку туристів упорядкував ставок, сауну, спортмайданчик. Неподалік розташована старовинна хата, яку господар хоче відремонтувати і приєднати до комплексу…

Туристична галузь, зокрема зелений туризм, має великий потенціал. Отож цій галузі приділяється значна увага.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.