Програми, які слугуватимуть розвитку громадянського суспільства

На колегії було погоджено Програму комунікації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки.  Напрямки реалізації програми передбачають забезпечення діяльності громадської ради при облдержадміністрації й ради гуманітарного розвитку при голові ОДА,  проведення консультацій із громадськістю, навчань, тренінгів членів громадських об’єднань, правове забезпечення їхньої діяльності та обмін досвідом і популяризацію роботи об’єднань громадян,  вивчення громадської думки та інформування населення про діяльність влади та досягнуті результати.

Сприяти вирішенню не менш важливого комплексу питань покликана й Програма розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2012–2015 роки. Члени колегії відзначали, що питання розвитку інформаційного суспільства, доступності інформаційного продукту для користувача, насичення місцевого медіапростору об’єктивною та актуальною інформацією про основні напрямки розвитку регіону залишаються надзвичайно актуальними для Полтавщини.

Значний акцент у програмі зроблено на підтримку книговидання. Першочергова підтримка буде надана краєзнавчій літературі та соціально значимим творам місцевих авторів. Серед основних розділів програми – сприяння діяльності ЗМІ та розвитку інформаційно-комунікаційної структури, дослідження інформаційного простору, вивчення проблем інформаційного забезпечення. Програмою також заплановано заходи щодо підтримки діяльності творчих об’єднань журналістів, письменників та літераторів, сприяння підвищенню фахової підготовки журналістів, проведення відповідних конкурсів та семінарів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.