Реконструкція і модернізація

Комісія розглянула та підтримала проекти Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури Полтавської області до 2015 року, обласної Програми забезпечення продовольчої безпеки в Полтавській області на 2011– 2014 роки, регіональної Програми підвищення енергоефективності у бюджетній сфері області на 2012– 2014 роки, Програми інформатизації області на 2011–2013 роки. Депутати також підтримали внесення доповнень до Комплексної програми розвитку освітньої галузі області на 2011–2015 роки, внесення змін до обласної Програми збереженості документів Національного архівного фонду на 2011 рік, внесення змін до Програми комунікації органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства на 2011 рік.

Було розглянуто також питання про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2011 року та внесення змін до показників обласного бюджету на 2011 рік. Як повідомив начальник головного фінансового управління ОДА Павло Кропивка, обласний бюджет за доходами (без врахування трансфертів) за І півріччя 2011 року виконано в сумі 373,9 млн грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження доходів збільшилися на 93,2 млн грн, або на 33,2%. У зв’язку з перевиконанням планових показників доходів за звітний період доходну частину обласного бюджету (без врахування трансфертів) планується збільшити по спеціальному фонду на 19,9 млн грн. На утримання установ обласного значення, проведення заходів, збільшення бюджету розвитку спрямовується за рахунок зменшення затвердженого обсягу резервного фонду 4,6 млн грн та перерозподілу коштів обласного бюджету 2,4 млн грн.

Комісія підтримала укладення угоди щодо регіонального розвитку Полтавської області між Кабінетом Міністрів України та Полтавською обласною радою, розміщення тимчасово вільних грошових коштів обласного бюджету на депозитних рахунках Полтавської філії АБ «Укргазбанк», положення про порядок розподілу коштів, що надходять на фінансову підтримку статутної діяльності обласних громадських організацій інвалідів і ветеранів.

Розглянули і додатковий перелік природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2011 році. За інформацією начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області Ігоря Піддубного, збільшуються видатки на фінансування природоохоронних заходів за рахунок збільшення доходів фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 19,1 млн грн. Комісія схвалила запропонований перелік, згідно з яким на проведення заходів з охорони і раціональне використання водних ресурсів спрямовується 5,9 млн грн, з охорони земель – 906 тис. грн, із збереження природно-заповідного фонду – 361,8 тис. грн.

Комісія розглянула також інші питання.

*  *  *

Засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства за участю голови обласної ради Івана Момота провів голова комісії Степан Бульба. У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат облради Віктор Животенко, керівники профільних структур.

Дискусія за участю депутатів обласної ради Ігоря Горжія, Віктора Гришанова, Олега Романчука та Василя Сільчука розгорнулася під час обговорення питання щодо підготовки підприємств ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2011–2012 років. Із відповідними інформаціями виступили керівники обласних теплопостачальних і водопостачальних підприємств. Загалом процес підготовки до осінньо-зимового періоду контрольований і прогнозований, забезпечується моніторинг потенційно неблагополучних об’єктів, найбільших проблем, до розв’язання яких залучаються необхідні ресурси. Проте шкодить загальній справі недостатня налаштованість на більш плідну співпрацю у цих питаннях з боку окремих міськвиконкомів.

Іван Момот зосередив увагу присутніх на потребі прискорення процесу обладнання котелень лічильниками теплової енергії, максимально ефективного використання виділених на це бюджетних коштів, опрацювання на перспективу моделі раціонально облікованого споживання енергоресурсів у системі ЖКГ, що в кінцевому рахунку має обумовити стабілізацію, а згодом і зниження комунальних тарифів, сприяти економії обласного бюджету та сімейних кошторисів полтавців.

Занепокоєння депутатів викликав критичний фінансово-економічний стан ОКП «Полтававодоканал», який має тенденцію до подальшого погіршення. Для впливу на ситуацію прийнято протокольне рішення щодо створення спільно з облдержадміністрацією спеціальної експертної групи, яка б напрацювала фахові висновки і рекомендації стосовно санації підприємства. Володимир Марченко запропонував передати у відання «Полтававодоканалу» відповідний технологічний супровід виробничої діяльності користувачів погоджених обласною радою спеціальних дозволів на видобуток підземних прісних вод.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.