Громадянин, історик, філософ…

Великого українця вшановуватимуть і на державному рівні – відповідна постанова Верховної Ради України видана 2 лютого 2011 року. На Полтавщині підготовка до відзначення відбувається згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка.

У Гадячі, де 30 вересня 1841 року розпочав свій життєвий шлях один із найвидатніших представників української інтелігенції Михайло Драгоманов, підготовчі роботи до святкування визначної дати просуваються відповідно до встановлених термінів, і

26–28 вересня, за словами заступника голови Гадяцької райдержадміністрації Олега Березенка, будуть остаточно завершені. Йдеться, зокрема, і про виготовлення меморіальної дошки та встановлення пам’ятного знака на честь видатного земляка, про розробку і тиражування ювілейної сувенірної продукції, про облаштування безпосередньо задіяних та прилеглих до місць проведення святкових заходів територій: реконструкцію дорожнього покриття, мереж електропередач.

29 вересня на базі Гадяцької спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 2 ім. Михайла Драгоманова пройде науково-практична конференція “Видатний син українського народу” за участю науковців із київських та полтавських вишів. На цей же день заплановано, зокрема, і введення в експлуатацію теплогенераторної цього навчального закладу.

Серед заходів, що відбудуться 30 вересня, – відкриття меморіальної дошки на приміщенні школи, де навчався Драгоманов, покладання квітів до пам’ятного знака родини Драгоманових, відкриття меморіального комплексу в урочищі “Зелений гай”. Всі гості свята зможуть ознайомитися з виставкою декоративно-прикладного мистецтва, подивитися концерт за участю творчих колективів, а також взяти участь у “народних гуляннях”, на яких частуватимуть традиційними українськими стравами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.