Школа майбутнього

Як розповів директор ліцею Валерій Шульга, у закладі створено належні умови для навчання, проживання, дозвілля вихованців. Навчальні кабінети обладнані сучасними технічними засобами, комп’ютерами, під’єднаними до мережі Інтернет. Організовано чотириразове калорійне харчування ліцеїстів. Вихованці інтернату мають змогу отримати міцні знання, свідченням чого є їхні перемоги на обласних та всеукраїнських олімпіадах, у Малій академії наук України. За результатами зовнішнього незалежного тестування переважна більшість випускників ліцею продовжить навчання у вищих навчальних закладах за держзамовленням.

– На жаль, не всі школи в області мають такі гарні приміщення, високий рівень матеріально-технічного забезпечення навчального процесу, як у Ковалівському ліцеї, – зазначив Іван Момот. – Адже заклад фінансується відповідно до обласної програми «Пілотний проект «Школа майбутнього» на 2006 – 2012 роки. Лише з обласного бюджету на його розвиток виділено близько 5 мільйонів гривень. Це той рівень, до якого треба піднімати освітянські заклади Полтавщини.

Голова обласної ради підкреслив, що обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості імені А.С. Макаренка може бути прикладом ефективного використання бюджетних ресурсів та підтвердив, що галузі освіти та охорони здоров’я області залишаються для обласної ради пріоритетами у фінансуванні.

Серед проблем життєдіяльності ліцею, які, на думку голови обласної ради, потрібно вирішувати, – заміна котлів опалення на економніші, забезпечення житлом педагогічних працівників, частина з яких постійно проживає у Полтаві.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.