Пам’ятати минуле, дбати про майбутнє

– Для Машівки це велика подія. Ми дякуємо нашому депутату, якого ми обирали до обласної ради, – Олександру Ляшенку. Адже саме з його ініціативи з’явився пам’ятник, – зазначив виконуючий обов’язки голови Машівської РДА Віталій Половинка.

Під час урочистого мітингу пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання, до підніжжя монумента представники районної влади, духовенства, громадськості, воїни-афганці поклали квіти. Схилив голову перед обеліском і воїн-інтернаціоналіст Олександр Гордієнко. Він з 1987 по 1989 роки у афганському містечку Герат проходив строкову військову службу сапером у 101-му мотострілецькому полку.

– Тоді не було страшно, страшно було, коли на руках помирали друзі. Ми чесно виконували свій солдатський обов’язок, а молодші покоління повинні пам’ятати тих, хто залишився вірним військовій присязі, – говорить заступник Машівської районної організації воїнів-афганців Олександр Гордієнко.

Для благодійного фонду «Духовне відродження Батьківщини» подібні акції вже стали традиційними. Відкриття пам’ятників, допомога школам, лікарням, дитячим садочкам – усі ці питання цілком безкорисливо вирішують меценати. Прикладом є Кошманівський дитячий садочок «Ластівка». Із цим закладом у фонду теп­лі та дружні стосунки. Як говорить завіду­вачка садочка Ольга Даценко, за останній період дітей у Кошманівці народжується значно більше. За рік з’являється 20–25 немовлят, тому і попит на садочок збільшується. Однак без допомоги фонду «Ду­ховне відродження Батьківщини» дошкільному закладу було б дуже скрутно.

– Якби не було благодійників у особі депутата обласної ради Олександра Ляшенка, то у нас би не було пластикових вікон, не було б столиків та лавочок на майданчиках. А так все це у нас є. Ми дуже вдячні Олександру Ляшенку, – зауважила Ольга Даценко.

– На жаль, у нашій країні зараз залишається багато неохоплених увагою верств населення – діти-сироти, ветерани війни, пенсіонери. Тому на допомогу приходить фонд «Духовне відродження Батьківщини». Ми намагаємося вирішувати всі ці проблеми і йти людям назустріч, – наголосила представник фонду «Духовне відродження Батьківщини» Олександра Найденко.

Тож, як бачимо, благодійність у нашій державі є. Тільки якби таких людей було в кілька разів більше. Можливо, коли люди поч­нуть не лише вболівати за власний добро­бут, а й підтримувати одне одного, а отже, й державу в цілому, ми житимемо краще.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.