Доступне житло, дороги, аеропорт…

Про хід виконання обласної Програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010–2017 роки поінформував начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Петрук. Зокрема наголошувалося, що в рамках реалізації зазначеної Програми рішенням міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на 2011 рік по Полтавській області визначено 4 житлових будинки незавершеного будівництва (140 вільних квартир), на добудову яких можуть спрямовуватися державні кошти. Для їх добудови необхідно залучити кошти з Державного бюджету та кошти громадян в обсязі 39628 тис. грн.

На даний час нашій області для надання громадянам державної підтримки на будівництво доступного житла у 2011 році із загального фонду Державного бюджету передбачено 997,335 тис. грн, з яких на сьогодні фактично виділено 848,668

тис. грн.

Крім того на поточний рік передбачені кошти в бюджеті міста Полтави на будівництво доступного житла, створення інженерно-транспортної інфраструктури на земельних ділянках, відведених під будівництво такого житла, та виготовлення проектно-кошторисної документації в сумі 3,3 млн грн. На впровадження Програми будівництва доступного житла за пропозицією органів місцевого самоврядування на території області в усіх містах обласного значення, районних центрах та деяких сільських населених пунктах визначено 34 земельні ділянки площею близько

22 га.

Оприлюднені матеріали узято до відома, як й інформації про хід виконання обласної Програми розвитку та забезпечення сталого функціонування автодорожньої інфраструктури загального користування Полтавської області на 2009–2012 роки, з якою виступив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Дмитро Кобченко, та про хід виконання обласної Програми розвитку Полтавського ОКП “Аеропорт-Полтава”, оприлюднену керівником аеропорту Олексієм Дунаєм.

Також на засіданні схвалено й рекомендовано внести на затвердження сесії обласної ради проект Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури Полтавської області до 2015 року. Заступник голови обласної ради Володимир Марченко зауважив, що внесений проект є підсумком значної роботи, проведеної виконавчою владою, і може стати рамковим документом під час запланованого підписання з Кабінетом Міністрів України угоди щодо соціально-економічного розвитку Полтавської області.

Ще два питання порядку денного зібрання – про перелік об’єктів газопостачання, які пропонуються до фінансування згідно з Програмою газифікації населених пунктів, та про фінансування молодіжного будівництва у 2011 році – депутати схвалили концептуально й вирішили предметно до них повернутися під час перерозподілу вільних залишків коштів обласного бюджету.

З опрацьованої проблематики свої зауваження і пропозиції також висловили члени комісії Ольга Дяченко, Ігор Сірик, Володимир Полтавець, Микола Хоменко та начальник головного фінансового управління ОДА Павло Кропивка.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.