Оновлення хірургічного відділення

Серед джерел співфінансування він називає кошти районного бюджету та спонсорську допомогу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, яку район отримує згідно з угодою про співпрацю. Ці кошти й становитимуть левову частку необхідних витрат.

Поточного року такої радісної події дочекалися працівники й пацієнти хірургічного відділення, яке зазвичай вважають візитною карткою будь-якої лікарні. Як зазначила головний лікар Марія Ігнатчук, це відділення вже давно потребує капітального ремонту, останній “косметичний” тут проводили вісім років тому. Нині вже половина палат набули оновленого вигляду. Триває монтаж електрощитової, яка забезпечувала струмом чотири одноповерхових корпуси. Її обладнання вже давно морально застаріло й не гарантує безпечної роботи. Разом із заміною обладнання буде розв’язано ще одну не менш нагальну проблему – підключення альтернативного джерела освітлення для трьох операційних блоків. До цього хірурги у своєму розпорядженні мали тільки примітивний акумулятор на 1,5 – 2 години роботи. Нова автономна підстанція забезпечуватиме автономне живлення упродовж доби. До кінця літа ремонт планують повністю завершити.

У планах центральної лікарні й придбання до кінця року нової медичної апаратури, знову ж таки за кошти ПГЗК. А вже зараз у рентгенівському кабінеті триває монтаж універсального цифрового рентгенівського комплексу на три робочих місця. Під час роботи апарат має більш жорстке випромінювання, що зменшує його дозу та навантаження на пацієнтів і персонал. Він значно економніший і менш затратний. Поки що це перший такий комплекс у районі, в області аналогічний має Велика Багачка.

Минулого року Кременчуцький район розробив одну з найкращих в області програму реформування галузі охорони здоров’я. Як бачимо, вона діє і втілюється в життя.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.