Полтавська футбольна баталія: Суперкубок України – у “Динамо”

Вже на 40-й секунді новачок команди Аруна завдав удару, але неточно. А на 5-й хвилині призначено пенальті у ворота "Шахтаря". Гусєв переграв П'ятова – 0:1. Та не минуло і десяти хвилин, як рахунок зрівнявся. Попов помилився біля власного штрафного майданчика, Мхітарян заробив кутовий. Срна подав у центр штрафного майданчика, де зовсім вільним був Фернандіньо, який і змусив капітулювати Шовковського.

"Шахтар" продовжував атакувати. Але, як часто трапляється у футболі, забила інша команда. Гусєв “навісив” зі штрафного точнісінько на голову Діакате, і той переправив м'яч у сітку воріт. Апогеєм двобою стала остання десятихвилинка. Луческу емоційно закликав своїх гравців іти вперед. Атаки у "помаранчево-чорних" були гострими, але безрезультатними. Навіть вихід Селезньова не додав ефекту завершальним діям. Захисники "Динамо" стелилися у підкатах, блокували всі намагання суперників. При цьому одна з контратак киян завершилася голом (відзначився Мілевський). Остаточний рахунок – 1:3. Київське "Динамо" виграло восьмий розіграш Суперкубка України. І вчетверте з п'яти своїх перемог "біло-сині" виявилися сильнішими за "помаранчево-чорних".

– У команди, яка програла чемпіонат України та національний Кубок, була більша мотивація, ніж у клубу, що став переможцем цих двох турнірів, – аргументував поразку "Шахтаря" на післяматчевій прес-конференції наставник гірників Мірча Луческу.

– На мій погляд, сьогодні все було чудово, – наголошував головний тренер киян Юрій Сьомін. – І організація, і гра, й арбітраж. Навіть незважаючи на те, що жовтих карток було показано достатньо.

Вболівальники обох команд трималися на диво коректно. Хіба що за винятком окремих моментів. Приміром, зранку, в день гри, група прихильників одного з клубів, певно, не знаючи, куди подіти енергію, пограла у футбол вінком із пам'ятного знака на Алеї журналістів у центрі Полтави. Мешканці навколишніх будинків викликали міліцію. Та правоохоронці прибули тоді, коли футбольних фанів і слід простиг. Заради справедливості зазначимо: цей неприємний випадок не став масовим.

Було вболівальникам чим доїхати додому, адже матч закінчився близько 23.00. Тролейбусів, автобусів та маршрутних таксі вистачало. Однак трохи пізніше, після прес-конференції наставників команд, багатьом, хто був на ній, додому довелося добиратися пішки або ж на таксі.

Та як там не є, а Суперкубок у Полтаві відбувся і вдався, задоволеними залишилися всі: й полтавці, й гості.

До нових зустрічей! До речі, вже сьогодні полтавська "Ворскла" відкриває чемпіонат країни матчем із кіровоградською "Олександрією". Початок – о 19.00.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.