Стартував “Шишацький кубок”

Голова Зіньківської райдержадміністрації Андрій Чуясов провів цікаву паралель:

– При підготовці до цього турніру була зроблена велика робота, яка не проводилася на стадіоні років двадцять. Для нас це – як Євро-2012 для України. Загалом понад 200 тисяч гривень із різних джерел витрачено на цю справу.

– Ми вже всьоме маємо на Полтавщині такий турнір, вдруге у ньому беруть участь 32 команди. Це дуже добре, адже, коли проводимо першість області, у нас 31 учасник, а в цьому турнірі – більше, – наголосив начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський.

Обласний турнір із футболу “Шишацький кубок” був заснований народним депутатом України, почесним президентом Професійної футбольної ліги України, нині – головою Державної служби молоді та спорту України Равілем Сафіулліним. У першому розіграші Кубка брали участь лише чотири сільських команди.

У минулі роки “Шишацький кубок” двічі виборювали команди “Зоря” із Гоголевого Шишацького району та “Велика Багачка”; одноразовими володарями почесного трофея були “Жоржівка” Шишацького та “Нове життя” з Андріївки Машівського районів.

На парад учасників церемонії відкриття цьогорічного турніру представників усіх команд вивів чемпіон Олімпіади-80 у Москві, кременчужанин Володимир Кисельов. Державний прапор підняли минулорічні його володарі – футболісти команди “Зоря” з селища Гоголеве Шишацького району – і представники команд, які відкривали турнір на зіньківському газоні, – господаря матчу “Колоса” і “Чайки”, що представляла село Дейкалівку. Почесним гостям Равілю Сафіулліну, Олександру Ковалю, Віктору Пожечевському піднесли традиційні хліб-сіль. Керівники району подякували головному організатору футбольного свята Равілю Сафіулліну за допомогу в організації і підготовці турніру.

– Дуже приємно вітати всіх на відкритті цього турніру. Дивлячись на заповнений стадіон, ще раз переконуюся в тому, що в Зіньківському районі живуть не лише працелюбні люди, а й справжні аматори спорту, і футболу зокрема, – підкреслив Равіль Сафіуллін. – У цьому році наш оргкомітет прийняв рішення провести відкриття турніру в Зінькові, враховуючи те, що команди з цього району брали участь у всіх розіграшах “Шишацького кубка”. Разом зі спортивною програмою гостей чекає сьогодні й насичена культурна програма. Командам хочу побажати продемонструвати в іграх кращі якості, показати красиву гру. Здоров’я всім, щастя і успіхів.

Равіль Сафіуллін вручив подарунки багатьом установам району, зокрема Зіньківській станції юних техніків – кольоровий принтер, Пишненківській середній школі – комп’ютер, районному Будинку культури – радіомікрофони і ноутбук, центральній районній лікарні й Опішнянському дитсадку – холодильники, футбольній команді Зіньківської школи № 2 і дівочій команді з Опішні – спортивне спорядження. Комплекти м’ячів від організатора “Шишацького кубка” отримали всі команди-учасниці.

Олександр Коваль вручив представникам ЦРЛ кондиціонер, футбольній команді дитячого будинку-інтернату – футбольну форму та м’ячі.

Після офіційної частини відбувся стартовий матч турніру, який завершився перемогою “Чайки” з Дейкалівки Зіньківського району. Організатори влаштували для зіньківчан справжнє свято. Працювали дитячі атракціони, була організована святкова торгівля. Глядачів розважали колективи та виконавці районного Будинку культури. На змонтованій сцені увечері відбувся концерт професійних артистів Петра Чорного, квартету “Гетьман” і гурту “Нексі”. Завершив спортивне дійство святковий феєрверк у вечірньому небі.

Цьогорічних переможців “Шишацького кубка” буде визначено у фінальному матчі, який пройде 6 серпня у Шишаках.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.