З хлібів спадають срібні роси

Першими в Новосанжарському районі розпочали збирання ранніх зернових і зернобобових культур хлібороби ТОВ “Востокстройгаз”, ТОВ “Чиста криниця”, ТОВ “Елеватор “Чиста криниця”, в яких озима пшениця на окремих полях дає по  69,3 ц/га, 63,4 ц/га і 56 ц/га відповідно.

Нарощують темпи жнивних робіт у ТОВ “Сокіл”, ПАФ “Агротехнологія”, ФГ “Козубівське”, ПП “Лавіта”, СФГ “Писаренко”. У ТОВ “Сокіл” на пшеничному полі працюють чотири комбайни, серед них – два “Кейси”, “Ньюхолонд” і “Джон Дір”. У полі ми зустріли знаного в районі аграрія, директора сільгосппідприємства Володимира Замулу. Тут використовують кожну погожу годину, щоб зернину до зернини зібрати урожай.

– За три неповних робочих дні ми закінчили збирати озимий ячмінь на площі 230 гектарів при врожайності 35 центнерів з гектара, – розповідає керівник господарства. – Нині всю наявну техніку залучили на збирання озимої пшениці, площа якої складає 385 гектарів. Для перевезення зерна з поля на тік задіяно 9 потужних одиниць автотранспорту. На току відразу зерно доочищають і складають на зберігання. Зерноочисним агрегатом ЗАВ-20 за робочу зміну переробляють 200 тонн зерна. Для механізаторів у полі організовано триразове харчування, створені зони відпочинку, чергують пожежна машина і трактор з дисками й плугом.

Жнива у розпалі й на полях ФГ “Козубівське”. На зібраних площах проводять лущення стерні, готують грунт під майбутній урожай.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.