Жіночі історії війни

– Жіноча історія Великої Вітчизняної залишається ненаписаною, і дописати її з кожним днем стає все важче, адже тим, кому в 1941 році було 13, сьогодні – 83. Досвід цих жінок майже не представлений ні на сторінках підручників, ні в залах музеїв Великої Вітчизняної війни, – говорить голова Полтавського осередку спілки письмеників України Олена Гаран.

На думку організаторів, проект не тільки дасть змогу зберегти індивідуальні й колективні спогади жінок, а й прокладе місток між поколіннями.

Президент МГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність" Ігор Лушніков зазначив, що збиратимуться свідчення саме очевидців, а не спогади та перекази їхніх родичів. Директор музею історії жіноцтва та гендерного руху Тетяна Ісаєва представила віртуальну виставку фотографій із циклу "Жіноче обличчя війни". Кожна з них розповідає про досі невідому історію.

На презентації звучали авторські вірші у виконанні членів літературної студії "Голос ветерана", пісенні дарунки воєнної тематики у виконанні ансамблю "Червона гвоздика".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.