Молочні кооперативи – заготівельникам альтернатива

Журналісти відвідали один із молочних кооперативів, створенням яких у південних областях країни опікується “Данон”. Кожен із кооперативів об’єднує не менше 50 сімей, які займаються виробництвом, заготівлею і доставкою на переробні підприємства молока за сучасними технологіями та європейськими стандартами якості. Для цього компанія “Данон” надає селянам все необхідне – від потужних танкерів-охолоджувачів і автоматизованих доїльних апаратів молока до ветпрепаратів, а також аналізатори якості молока, устаткування для штучного осіменіння великої рогатої худоби, насіння для вирощування сіна.
Проект розвитку молочних кооперативів в Україні впроваджується у співдружності з міжнародним благодійним фондом при підтримці місцевої влади. Його учасники, члени молочних кооперативів, відвідують тренінги щодо догляду за тваринами та покращення якості молока.
Нині близько 80% молока в нашій державі виробляється в індивідуальних господарствах й лише 20% – на великих молочнотоварних фермах, а це не кращим чином позначається на якості сировини.  Тому в 2010 році “Данон” розпочав реалізацію програми з організації та розвитку в Україні молочних кооперативів. Мета програми – об’єднання українських селян заради покращення якості молока і збільшення кількості його виробництва. Саме тому в рамках програми компанія “Данон” субсидує придбання сучасного обладнання для отримання, зберігання й переробки молочної сировини, організовує для власників великої рогатої худоби навчальні семінари.
Цей важливий соціально інноваційний досвід може й повинен отримати підтримку в усіх регіонах країни, щоб підняти молочнотоварне виробництво на якісно новий, європейський, рівень.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.