Затока казок існує

Партнером італійської організації на Полтавщині є обласне громадське об'єднання "Союз Чорнобиль". Завдяки їхній тісній співпраці на відпочинку в Італії уже побували 554 дитини. Нинішнього серпня за гостинним маршрутом вирушать іще 26 хлопчиків та дівчаток. Суттєво, що всі витрати бере на себе "Затока казок", адже лише авіапереліт  запланованої групи обійдеться у 10 тисяч євро. Самій організації істотно допомагає мерія міста Сестрі-Леванте.
Голова обласної ради Іван Момот вручив очільнику італійської соціальної організації Бруно Канепа лист-подяку, адресований водночас і йому, й меру міста Андреа Лавареллі, який не залишається осторонь доброчинної справи.
– Така співпраця двох громадських організацій показує, як можна на міжнародному рівні діяти результативно. Це приклад, який гідний наслідування, – зазначив Іван Момот.
Італійські родини, які приймають юних полтавців, не вирізняються високими статками. Це звичайні жителі невеликого міста, яким не байдужа чужа біда, запевнив Бруно Канепа. За 16 років коло сімей-благодійників уже не раз оновлювалося: хтось вибув, бо відчув фінансову скруту, в когось  народилося немовля. Та на зміну їм завжди приходять інші родини, адже для Сестрі-Леванте українські юні відпочивальники – вже добра традиція.
– У будні наші маленькі гості з ранку до вечора перебувають в організованому мерією пришкільному таборі, до речі, разом з італійськими хлопчиками та дівчатками. Бувають на морі, малюють, займаються спортом, – розповів сеньйор Бруно. – У вихідні залишаються у колі родини. Відпочинок триває місяць.
На зустрічі було висловлено взаємні сподівання, що співпраця між Сестрі-Леванте та Полтавщиною триватиме й надалі.
aУчасники зустрічі в обласній раді.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.