Повноправний учасник

Функції та повноваження казначейства з плином часу розширювалися та вдосконалювалися. Постійно змінювалися як обсяги, так і форми та методи роботи. Нині казначейство – повноправний учасник бюджетного процесу, який забезпечує  розрахунковокасове обслуговування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, а також інших клієнтів відповідно до законодавства; контроль за  здійсненням бюджетних повноважень при зарахуванні надходжень бюджету, взятті бюджетних  зобов’язань розпорядниками бюджетних коштів та здійсненні платежів за цими зобов’язаннями; ведення бухгалтерського обліку і складання звітності про виконання бюджетів із дотриманням національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку та здійснення інших операцій із бюджетними коштами при виконанні державного та місцевих бюджетів. У масштабах області це обслуговування Державного та 535 місцевих бюджетів, 2290 бюджетних установ, 217 тисяч рахунків і обробка 8 млн платіжних документів за рік. Все це здійснюється силами працівників Головного управління Державного казначейства України у Полтавській області та 27 управлінь казначейства у районах та містах, яких очолює досвідчений керівник Олег Вікторович Чепурний.
Життя не стоїть на місці. З метою підвищення ефективності державного управління Президент України 9 грудня 2010 року утворив Державну казначейську службу України, що є правонаступником Державного казначейства України. Служба утворена для реалізації державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів. Професійний і злагоджений колектив казначеїв області готовий до виконання нових завдань, що ставляться керівництвом держави.
На всіх етапах розвитку органи казначейства області відчували підтримку облдержадміністрації, обласної ради, органів державної влади та місцевого самоврядування, розпорядників коштів та інших учасників бюджетного процесу.
У цей день щиро дякуємо за допомогу та розуміння, увагу до наших проблем, підтримку починань усім, хто нам допомагає. Висловлюємо шану та повагу ветеранам праці, першим керівникам, головним бухгалтерам і всім, хто розбудовував чи нині працює в казначейській системі. Бажаємо міцного здоров’я, добра, щастя та сімейного благополуччя. Успіхів вам у особистих та професійних починаннях. Хай кожен день приносить радість перемог.

Головне управління
Державного казначейства
України у Полтавській
області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.