Громадою – проти корупції

У вступному слові Олександр Удовіченко від імені обласної влади висловив готовність до співпраці з громадськістю, зокрема у справі подолання корупції на всіх рівнях.
– Нині є політична воля – розбудовувати такі відносини в суспільстві, у яких не буде місця проявам корупції. Її можливо подолати, коли, з одного боку, буде відкритість у діях влади, з іншого – громадськість допомагатиме правоохоронним органам у їхній роботі, спрямованій на дотримання законності, – наголосив промовець.
На засіданні Громадської ради було оприлюднено основні складові успішної боротьби з корупцією, серед яких, зокрема, – розвиток системи громадського контролю і формування антикорупційної суспільної свідомості.
Представники силових структур, звітуючись перед громадськістю у справі боротьби з корупційними проявами в органах влади, наголошували на тому, що окремі чиновники різних рівнів, використовуючи своє службове становище, створюють умови для вимагання грошей, а громадяни, звертаючись до органів державної влади та місцевого самоврядування, з метою прискорення і позитивного вирішення власних справ дають хабарі. Згідно з останніми результатами щорічних міжнародних досліджень у 2010 році серед 180 держав світу наша країна за рівнем корупції посіла 134те місце, в той час як у 2007му була на 118му. Таке зниження рейтингу свідчить про досить тривожні тенденції.
За наслідками обговорення проблеми Громадська рада при облдержадміністрації внесла низку конкретних пропозицій щодо подолання хабарництва. Зокрема йшлося про проведення моніторингу корупційних ризиків на рівні області та вжиття заходів щодо їх усунення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.