Відродження сільської школи

Надав грошову винагороду школі Міжнародний фонд "Відродження", який підтримує соціальні проекти в сільській місцевості. На участь у його конкурсі, який проводився в рамках антикризової гуманітарної програми, було подано близько 300 заявок із усієї України, в тому числі й від педагогів Нижньомлинської школи. Сільські освітяни довели необхідність створення груп продовженого дня, відтак отримали грант.
"Дитячі правопорушення – надзвичайно актуальна проблема. Як правило, на уроках діти знаходяться лише в першій половині дня, а у другій – перебувають без догляду, бо чимало батьків працюють до вечора. Метою нашого проекту якраз і є опікування такими дітьми шляхом організації групи продовженого дня. Завдяки реалізації проекту ми можемо, зокрема, залучити до корисних справ майже півсотні учнів", – розповіла ініціатор проекту, директор школи Оксана Калинич.
За її словами, завдяки щорічній фінансовій підтримці та отриманому гранту тут також функціонують кілька гуртків, у яких діти навчаються грі на музичних інструментах, займаються спортом, вишивають.
– Ми організували ці гуртки для того, щоб діти з користю проводили вільний час. Ми навіть не сподівалися, що учні початкових класів масово захопляться не лише музикою та спортом, а й рукоділлям. Зараз хлопчики вже вишивають нарівні з дівчатками, – повідомила керівник гуртка "Чарівний клубочок" Олена Дорощук.
Нижньомлинська ЗОШ має два приміщення: у селі Нижні Млини, де навчаються учні початкових класів і групи продовженого дня, та в селі Гора, де вчаться старші учні. У 2005 році за державні кошти освітяни провели капітальний ремонт навчальних кабінетів у селі Гора. А з огляду на те, що приміщенню в Нижніх Млинах уже понад сто років, у січні цього року відремонтували там кабінет для групи продовженого дня. Придбати необхідне обладнання для нього планують за кошти отриманого гранта. "Хочемо придбати сучасні парти, що регулюють ріст учнів, спортивний інвентар, посуд та матеріали для гуртків. Окрім того, чимало коштів передбачено на харчування дітей", – поділилася планами Оксана Калинич.
Подібні проекти надають можливість реалізувати чимало добрих справ, особливо в сільській місцевості, переконана вона. Нині директор працює над новим проектом. До речі, грант щодо груп продовженого дня у рамках антикризової гуманітарної програми отримали ще п'ять шкіл та громадських організацій нашої області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.