Толокою – за чисте довкілля

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та голова обласної ради Іван Момот особистим прикладом заохочували людей, які вийшли на суботник, до цієї корисної і благородної справи. Вони взяли участь у прибиранні берега річки Ворскла вздовж полтавського мікрорайону Левада, Полтавського дендропарку та території поблизу краєзнавчого музею.
– У державі нині триває двомісячник чистоти, а 16 квітня – ще й День довкілля, – розповів у інтерв'ю журналістам голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Ми на ділі маємо довести, що любимо землю, на якій живемо. До того ж люди мають зрозуміти, що на природі слід поводитися культурно. Думаю, багатьом слід брати приклад із Нових Санжар, де облаштуванню місць відпочинку і підтриманню порядку приділяється належна увага.
– Незважаючи на прохолодну погоду, полтавці організовано вийшли на екологічну толоку, – зазначив голова обласної ради Іван Момот. – Утім, слід пам'ятати, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.
***
У Кременчуці комунальники разом із мешканцями багатоповерхівок саджали зелені насадження, прибирали двори, проводили ремонт дитячих майданчиків і лавок. Школярі та студенти взяли участь й у "Зеленій толоці", яку щороку проводять молодіжні організації на набережній Дніпра. У Крюківському та Автозаводському районах міста у  парках і скверах з'явилися нові зелені насадження.
***
Кипіла робота з благоустрою і на центральній вулиці Диканьки, у Бузковому гаю, у сквері біля пам'ятника Тарасу Шевченку, на прилеглих до адмінбудинків територіях.
Активно включилися в роботу Великобудищанська, Водянобалківська, Байрацька, Надеждинська, Орданівська сільські ради. Члени районної громадської організації "Союз Чорнобиль" прибрали територію біля пам'ятника "Жертвам Чорнобильської трагедії" і заклали молодий сквер із беріз і дубів.
***
Уже стало доброю традицією депутатам Великобайрацької сільської ради та керівникам виробничих підрозділів Державного підприємства "Дослідне господарство ім. Декабристів", що в Миргородському районі, працювати у громадському фруктовому саду. І цьогорічний суботник не став винятком.
У курортному Миргороді біля Вічного вогню закладено бузкову алею. Школярі висадили молоді берези у парку Слави на березі Хоролу.
***
Роботи з впорядкування та озеленення територій пройшли у містах, селищах та селах області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.