У сквері журналістів цвістиме сакура

Вже стало доброю традицією щороку навесні проводити Всеукраїнську акцію “Майбутнє лісу – в твоїх руках”. У рамках цього проекту лісівники Полтавщини залучають школярів до садіння дерев. У цьому році лісогосподарські підприємства області виростили понад 14 млн сіянців і саджанців різних лісових порід дерев, а за весняний період створено понад 2000 гектарів лісів.
Напередодні Дня довкілля на базі ДП “Лубенський лісгосп” пройшла посадка лісу. Участь у заході взяли старшокласники Лубенської ЗОШ №6, студенти Лубенського лісотехнічного коледжу, голова Лубенської райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова райради Олексій Дядечко, міський голова Олександр Грицаєнко, головний лісничий обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Даниленко, журналісти обласних і регіональних ЗМІ.
Того дня учні та студенти спільно з організаторами, працівниками обласного управління лісового та мисливського господарства і Лубенського лісгоспу, посадили близько 3 тисяч саджанців берези, дуба. Десятикласниці Катерина Головко, Яна Малих уперше брали участь у такій акції. Отож їм особливо приємно, що в молодому лісі ростимуть дерева, посаджені й ними. А третьокурсники лісотехнічного коледжу Олександр Легкобит і Євген Музиря мають на своєму рахунку вже цілі гаї. Всіх учасників акції об’єднала спільна мета – примножити зелене багатство рідного краю.
Загалом же на малопридатних для сільськогосподарського використання землях Лубенського лісгоспу цьогоріч посаджено майже 200 гектарів лісів, закладено парки в селах Ісківці та Засулля, обладнано кілька місць відпочинку на узліссях, завдяки співпраці з центром зайнятості наведено лад у лісосмугах та на узбіччях доріг.
Як символ журналістської естафети учасники заходу – шкільна і студентська юнь, журналісти й представники місцевої влади – посадили ялини поблизу пам’ятного знака братам Шеметам, лубенцям-меценатам, засновникам однієї з перших україномовних газет “Хлібороб”, та взяли участь у посадці дерев у дендропарку Лубенського лісотехнічного коледжу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.