Повір у себе

На цьому наголосила керівник Кременчуцької філії обласного центру фізичної культури та спорту серед інвалідів “Інваспорт” Жанна Шепеленко під час проведення легкоатлетичного турніру серед дітей-інвалідів, який відбувся у Кременчуці в рамках Всеукраїнської спартакіади “Повір у себе”.
Починаючи з 2004 року, такі змагання традиційно проводять у наддніпрянському місті за спонсорською допомогою Всеукраїнського благодійного фонду “Джерело Дніпра”. Зазвичай у них беруть участь команди з усіх районів Полтавщини. Однак поточного року таку можливість мали тільки команди Полтави, Комсомольська, Кременчука, Кременчуцького району та Сум. На спортивній арені спорткомплексу “Політехнік” вони продемонстрували свої спортивні досягнення у трьох вікових категоріях у бігові на 50 та 200 метрів і стрибках у довжину.
Переможців визначали за спеціальною схемою для інвалідів. Із сорока нинішніх учасників високі результати продемонстрували більше половини.
– Кременчуцький відбірковий турнір на теренах області – єдиний, і без допомоги відомого мецената, депутата обласної ради Володимира Матицина його проведення було б неможливим, – зазначила Жанна Шепеленко.
За її словами, така підтримка дає змогу вже на початковому етапі виявляти кращих спортсменів, які, можливо, згодом поповнять лави параолімпійців. Дехто з них уже став учасником фіналу, який щорічно проходить на базі Національного центру параолімпійської та дефолімпійської підготовки й реабілітації інвалідів у Євпаторії, зокрема представники Кременчука – 15-річний Владислав Костюк (чемпіон України серед інвалідів), кращі спортсменки у молодшій групі – Лейла Куровська та Наталка Кобзар, комсомольчанин Віталій Хованець, полтавка Наталія Копко та інші. Прикметно, що саме дитяча команда Полтавщини у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади “Повір у себе” неодноразово у командному заліку займала лідируючі позиції, виборювала перші й другі місця.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.