Крок до якісної медицини

– Цей об’єкт – результат багаторічної роботи медиків і обласної влади, – наголосив Віктор Животенко. – Нарешті ми зробили великий крок уперед, адже донедавна Полтавщина була однією з небагатьох областей, де не існувало необхідних і безпечних умов для санітарного обслуговування хворих на туберкульоз. На спорудження нововідкритого об’єкта було спрямовано близько 32 мільйонів гривень. До 2013 року плануємо завершити і здати в експлуатацію сучасний діагностичний центр та стаціонарне відділення диспансеру з палатами боксового типу.
Начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак зазначив, що відкриття господарського комплексу обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру – це завершення чергового етапу створення в області сучасного медичного комплексу з надання фтізіатрично-пульмонологічної допомоги населенню й профілактики розповсюдження туберкульозу. В нововідкритому господарському корпусі обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру проводитимуться дезінфекція та стерилізація лабораторної тари, м’якого та твердого інвентарю, постільної білизни, утилізація медичних відходів, а також обробка й зберігання даних профілактичних обстежень населення області та хворих на туберкульоз. У двоповерховому господарському комплексі, будівництво якого тривало більше трьох років, розміщатимуться дезінфекційне відділення, пральня, обладнана потужними пральними машинами бар’єрного типу, прасувальна кімната, сучасна камера для утилізації медвідходів, склад лікарських засобів. Там також є гараж для пересувних флюорографів, блок господарських приміщень зі столярною й слюсарною майстернями.
Завдяки відкриттю господарського корпусу обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру з’явилася можливість перевести з центральної частини міста на околицю різні господарські служби медичного закладу й тим самим суттєво знизити ризик розповсюдження хвороби.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.