У постійних комісіях обласної ради

Обговорюючи проект сесійного рішення про забезпечення виконання постанов Національної комісії регулювання електроенергетики України, депутат Ростислав Гринчак звернув увагу на те, що відповідно до постанов НКРЕ зростуть тарифи з централізованого опалення та постачання гарячої води лише для населення. Для бюджетних організацій вони залишаться незмінними, що негативно позначиться на стані розрахунків теплопостачальних підприємств за використаний газ. ДК «Газ України» планує виділення лімітів на газ відповідно до рівня проведених розрахунків. Оскільки такі підприємства у Полтаві, Лубнах і Миргороді мають заборгованість, то можуть не отримати необхідні обсяги газу, що призведе до суттєвого погіршення якості їхніх послуг.  
Голова обласної ради Іван Момот назвав завданням номер один забезпечення стабільної роботи підприємств теплового господарства, регулярної подачі тепла та гарячої води в квартири, школи, лікарні, підкресливши, що роль депутатів, обласної влади полягає в тому, щоб не тільки озвучити проблему, а й добитися її вирішення.
***
На засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, культури, яке відбулося під головуванням Івана Гальченка, розглянуто проект Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011–2015 роки. У роботі комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.
Проект освітянської програми представив начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації, депутат Володимир Мирошниченко. Вартість заходів програми становить майже 410 мільйонів гривень, які очікується залучити з обласного, місцевих бюджетів, позабюджетних джерел. Зокрема до завершення дії програми планується закупити обладнання для 76 кабінетів природничо-математичних дисциплін, 140 шкільних автобусів. Обговорюючи питання, голова комісії Іван Гальченко, депутат Петро Ворона звернули увагу на те, що доцільно передбачити заохочення переможців ІІ–ІІІ етапів всеукраїнських учнівських олімпіад, переможців ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук путівками в оздоровчі табори. Про необхідність розробки проекту програми розвитку професійно-технічної освіти говорив депутат Микола Несен. Обговорюваний проект Комплексної освітянської програми депутати схвалили та рекомендували внести на розгляд сесії обласної ради.  
У ході засідання було розглянуто також інші питання, зокрема погоджено об’єкти, які пропонуються головним управлінням освіти і науки, управлінням культури облдержадміністрації до фінансування з обласного бюджету в 2011 році.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.