Меморандум про чесні вибори

зазначив:
– Як показує досвід, доцільно ще “на березі” домовлятися про деякі принципові речі. Ми усвідомлюємо, що факт підписання такого документа не є панацеєю від конфліктів та неетичних технологій. Однак, на наш погляд, ця дія має бути особливим сигналом для виборців. Вони будуть оцінювати професійність, правдивість і демократичність окремих політичних команд за очевидним критерієм – пообіцяли, але не дотримуються.
Присутні представники політичних партій погодилися з тим, що Полтавщині потрібні чесні вибори депутатів місцевих рад, голів міст, селищ і сіл, які мають стати територією закону і демократії, повинні відбуватися на засадах прозорості, інформаційної відкритості, добросовісної політичної конкуренції та толерантності.
“Неухильно дотримуватися чинного законодавства та морально-етичних норм, що визначають демократичні стандарти організації і проведення виборів. Проводити конструктивну та толерантну виборчу політику. Вести діалог мовою програм, а не спекуляцій на соціальних, етнічних, культурних, релігійних чи інших протиріччях. Будувати свою кампанію на основі поваги до гідності, політичних та громадянських прав опонентів, із дотриманням усіх демократичних процедур і законних норм. Не припускати погроз, залякувань, обіцянок чи підкупу виборців. Активно протидіяти спробам фальсифікації результатів народного волевиявлення. Утримуватися від нечесних методів політичної боротьби, в тому числі від збору, фабрикування та поширення інформації, яка принижує людську гідність і може завдати шкоди суспільній моралі, похитнути віру людей у чесну владу”, – такі зобов’язання взяли на себе політичні сили, що підписали Меморандум.
За дорученнями обласних організацій партій документ підписали: Олександр Удовіченко – від Партії регіонів; Олександр Масенко – від Комуністичної партії України; Степан Бульба – від Соціалістичної партії України; Костянтин Боровик – від Народної партії; Дмитро Хрістов – від партії ВО “Батьківщина”; Ірина Балибіна – від партії “Сильна Україна”; Сергій Сулима – від партії “Відродження”.
Меморандум відкритий для решти учасників виборчого процесу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.