Якісні та цінові перспективи

Як наголошувалося, нині триває десятиденний пусконалагоджувальний період, проблеми, що були виявлені при першій подачі тепла, усунуто, всі споживачі комунальних теплопостачальних підприємств отримують послугу. Втім, для забезпечення подальшої стабільної роботи теплопостачальних підприємств необхідно привести у відповідність тарифи й витрати. Облдержадміністрація направила до ДК “Газ України” реєстр розрахунків різниці в тарифах на послуги теплопостачання у 2009 – 2010 роках та попередні розрахунки до 15 квітня 2011 року – закінчення нинішнього опалювального сезону. Відповідно до розрахунків різниця в тарифах за 2010 рік становитиме 37,1 млн грн. Тож до Національної комісії регулювання електроенергетики України комунальними підприємствами теплового господарства Полтавщини подані на затвердження нові тарифи на послуги теплопостачання.
Учасники наради розглянули також стан забезпечення молокопродуктами населення області та цінову ситуацію на цьому ринку. За офіційними даними, які навів начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, за 9 місяців поточного року в усіх категоріях господарств вироблено 540 тис. тонн молока. При цьому в загальному об’ємі зростає частка сільгосппідприємств, покращується якість. Однак десять молокопереробних підприємств області не закуповують всього виробленого молока. Водночас на полицях магазинів з’являється продукція підприємств інших регіонів за ціною, вищою від ціни місцевих продуктів.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, який вів нараду, зауважив, що питання ціноутворення  – на особливому контролі у виконавчої влади.
Участь у нараді взяв заступник голови обласної ради Петро Ворона.
З розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.