Олександр Удовіченко: “Думати не про власні інтереси, а про добробут громади”

У селі Бербениці було урочисто відкрито підвідний газопровід довжиною 5,5 км. Прокладати його почали ще у 2002 році. Але згодом роботи призупинили. Торік жителі села створили кооператив, зібрали певну суму. Спонсорську допомогу надало TOB “Пирятинзернопродукт”, яке орендує місцеві землі. А завершити роботу вдалося цього року завдяки залученню коштів нафтогазового комплексу.
– На Полтавщині газифіковано понад 75 відсотків населених пунктів, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Отже, наша область – серед лідерів у цій справі. Втім, є села, які протягом десятків років залишалися без газу, незважаючи на те, що поруч знаходяться газові свердловини. І те, що ми залучили кошти від нафтогазового комплексу, – саме той шлях, яким і необхідно йти. Влада повинна цим опікуватися і надалі. У наступному році ми маємо завершити газифікацію всієї області.
Бербениці стали останнім населеним пунктом у Лохвицькому районі, куди підведено газ. Першим блакитний вогник у цьому селі почесні гості запалили в оселі пенсіонерів Михайла та Галини Тищенків.
Гостинно відчинив двері відновлений дитячий садок “Пролісок” у селі Безсали. Роботу він припинив у 1995 році. Відновлювати ж цей дошкільний заклад почали з 2008 року за програмою “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Відвідувати дитсадок нині будуть 23 малюки. У подарунок від представників обласної та районної влади дошкільний заклад отримав аудіо-, відео- та побутову техніку. Вітаючи працівників і вихованців “Проліска”, Олександр Удовіченко зазначив, що влада поставили для себе завдання відродити на Полтавщині якомога більше дитячих садочків. І для цього докладатиме максимум зусиль.
Голова облдержадміністрації також побував у Лохвицькій центральній районній лікарні, оглянувши хід будівельних робіт. Їхню першу чергу було розпочато у 1994 році, а завершено – у 2009-му. Для завершення ж будівництва другої черги треба ще 7 мільйонів гривень. Олександр Удовіченко вручив лікарні ключі від автомобіля “Нива”, який використовуватимуть для виїзду на виклики хворих.
Цього ж дня голова обласної державної адміністрації виконав ще одну почесну місію – понад 30 мешканцям села Вирішальне вручив державні акти на право власності на земельну частку (пай). Першими їх отримали Герой Соціалістичної Праці Ганна Іваненко та учасник бойових дій, інвалід Великої Вітчизняної війни Павло Фуголь.
Сільський голова Вирішального Людмила Розумовська повідомила, що питання про роздержавлення землі селяни ставили вже давно.
– У 2006 році ми довірилися закритому акціонерному товариству “Райз-Максимко”, – розповіла вона. – І його керівництво дотримало даного нам слова. Всю роботу – технічну та з фінансування розпаювання – проводило комунальне підприємство “Вирішальне”, яке очолює Юрій Колесник. Право на пай у нас мають 747 чоловік. Його розмір складає 4–5 гектарів.
– Для того, щоб робити конкретні справи, треба бути відповідальним, – сказав, підбиваючи підсумки робочої поїздки, голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко. – Передусім думати не про власні інтереси, а про добробут громади. Тоді багато проблем можна буде вирішити. Взагалі, якщо відкинемо політичний популізм і років п'ять попрацюємо суто на розвиток економіки, то матимемо відчутний позитивний результат.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.