Фінансові ресурси – для конкретних заходів

Обговорюючи продовження на 2011 рік дії Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2008–2010 роки та внесення до неї змін, Петро Ворона запропонував передбачити у плані соціально-значимих видань на 2011 рік випуск книг для дітей, а також друкувати такі видання у комунальному видавництві “Полтавський літератор”.
Ряд пропозицій та зауважень депутатів стосувалися проекту рішення “Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2010 рік”. Анатолій Шкарбан запропонував передбачити кошти на погашення кредиторської заборгованості за виконані роботи по будівництву експлуатаційної артезіанської свердловини для водопостачання населення села Терни Лубенського району, по відновленню водяної свердловини в селі Пироги Глобинського району. Зважаючи на обмежені терміни використання бюджетних ресурсів, депутат вніс пропозицію зменшити розмір субвенції місцевим бюджетам на виконання природоохоронних заходів.
Пропозиція депутата Юрія Шляхового стосувалася виділення коштів на оплату робіт по будівництву обласного протитуберкульозного диспансеру в Полтаві. По цьому ж об’єкту надійшла пропозиція від депутата Надії Мякушко – управлінню капітального будівництва та головному управлінню охорони здоров’я надати інформацію про терміни введення в експлуатацію другої черги обласного протитуберкульозного диспансеру.
При обговоренні питань щодо погодження отримання без проведення аукціону спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі на дослідно-промислову розробку ділянок родовищ підземних вод, голова постійної комісії Володимир Білоус акцентував увагу керівників ряду підприємств на обов’язкову умову розгляду даних питань сесією – наявність угод на фінансування підприємствами соціальної інфраструктури.
На спільному засіданні постійних комісій було розглянуто ряд інших актуальних питань.
***
Засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства провів голова комісії Ігор Атаманчук. У її роботі взяв участь заступник голови обласної ради Іван Момот.
Опрацьовано питання, включені до проекту порядку денного другого пленарного засідання двадцять восьмої позачергової сесії обласної ради п’ятого скликання. Зокрема, погоджені кадрові пропозиції щодо призначення керівників обласного комунального виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства “Миргородводоканал” та КП “Лубенське міжрайонне бюро технічної інвентаризації”.
Також із деякими зауваженнями та пропозиціями Івана Момота, Ігоря Атаманчука, їхніх колег – депутатів Олега Романчука та Василя Сільчука – схвалено проект звернення обласної ради, зокрема до Ради національної безпеки і оборони України, стосовно унеможливлення повної зупинки виробничої діяльності ВАТ “Гадячгаз”, до чого можуть призвести судові претензії до підприємства та юридична колізія, що склалася.
***
У спільному засіданні постійних комісій з питань бюджету, підприємництва та управління майном, з питань промислової політики, інвестицій, будівництва, транспорту та зв’язку, з питань аграрної політики та земельних відносин, з питань забезпечення законності та правопорядку, з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму, яке вів голова комісії Іван Гальченко, взяли участь голова обласної ради Володимир Марченко, заступники голови обласної ради Іван Момот, Петро Ворона, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Онищенко, заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат обласної ради Валерій Пархоменко.
При розгляді питання про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, голова комісії Анатолій Шкарбан, депутат Володимир Оніщенко звернули увагу на необхідність внесення змін до Положення про порядок використання цих коштів з метою приведення його у відповідність до законодавства про державні закупівлі.
Голова обласної ради Володимир Марченко оприлюднив інформацію про наміри ЗАТ “Полтавська нафтова компанія” виступити інвестором будівництва спортивно-оздоровчого комплексу в Полтаві. Загальна кошторисна вартість цього будівництва становить понад 82 мільйони гривень. На розгляд сесії обласної ради вноситься відповідний проект рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.