Меблі з фенолом

Зокрема, у Кременчуці поточного року зафіксовано два випадки отруєння людей фенолом, надвелика концентрація якого містилася в меблях. Так, переспавши ніч на щойно придбаному дивані, восьмирічна дитина з села Кам'яні Потоки Кременчуцького району потрапила в реанімацію з ознаками важкого отруєння. Після інтенсивного лікування медикам вдалося поставити хлопчика на ноги. А от роботу цеху в Кременчуці, з якого й привезли диван до магазину, фахівцям СЕС довелося призупинити й накласти заборону на виготовлення меблів, які не мають сертифікатів якості.
У будинку, де стояв диван, прилади зафіксували таку концентрацію фенолу та формальдегіду, яка у декілька разів перевищувала норму. Постраждалим вдалося повернути гроші за неякісний товар, але здоров'ю хлопчика завдано шкоди. Лікарі застерігають: ці хімічні речовини здатні провокувати хвороби органів дихання й нервової системи, вражати серце й судини, викликати алергійні реакції.
Інший прикрий випадок стався з кременчужанкою, яка придбала меблевий гарнітур із таким самим "начинням". Перебування в кімнаті з потужним забруднювачем коштувало жінці втрати здоров'я. За допомогою постраждала звернулася й до міськвиконкому та суду. Спочатку міськвиконком надав їй тимчасове житло на час проведення ремонту, а нещодавно, враховуючи звернення управління житлово-комунального господарства, – ще й 7638 грн для проведення поточного ремонту.
Як бачимо, екологія навколишнього середовища починається із власного житла. Тож варто більш ретельно ставитися до вибору як меблів, так і будівельних матеріалів. Утім, фенол може критися навіть у конструкціях самої будови. Люди, що живуть у таких будинках, хворіють частіше за інших.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.