Ветерани поділилися наболілим

Ветерани вдячні медикам за уважне ставлення, але медичне обслуговування ще не скрізь добре, ціни на ліки “кусаються”, і далеко не в усіх аптеках їх відпускають зі знижками. Проблемою є і відсутність у сільській місцевості лікарів-спеціалістів, наголошували Любов Якименко, голова комісії з питань соціального, торговельно-транспортного і медичного забезпечення обласної організації ветеранів, керівник волонтерського центру “Пенсіонер” Віра Чазова, інші учасники пленуму. Забезпечувати літніх людей санаторними путівками за профілем захворювання запропонував голова ради ветеранів Миргорода Василь Вертелецький.
Загалом учасники пленуму відзначали, що медичне обслуговування та медикаментозне забезпечення ветеранів не повною мірою відповідають вимогам Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Пленум постановив наполегливо відстоювати думку громад щодо доцільності ліквідації дільничних лікарень, виходячи при цьому з інтересів ветеранів, вирішити питання відновлення в кожному райцентрі ветеранських аптечних пунктів чи куточків тощо.
Заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Коваль, підбиваючи підсумки, нагадав присутнім про роботу з соціального захисту, про те, що зроблено в області у нинішньому році – Році ветерана. Депутатський корпус обласної ради, сказав він, зробив пріоритетом своєї діяльності медичну галузь. Жодних благодійних внесків у лікарнях старенькі платити не повинні, наголосив він. “Ми підписали меморандум із комерційними аптеками про зменшення ціни на ліки для ветеранів і запровадження знижок на 10–20%. Я думаю, що це – правильний шлях”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.