“Хімічні” витівки студента і компанії

У ніч з 7 на 8 серпня невідомий громадянин кілька разів телефонував на номери оперативних чергових СБУ, вимагаючи собі та спільникам 600 тисяч доларів. У противному разі зловмисник погрожував найближчим часом підірвати саморобні вибухові пристрої у різних районах Києва.
Невідкладно в Службі безпеки України було створено слідчо-оперативну групу, яка у короткі терміни встановила особу громадянина, котрий анонімно телефонував правоохоронцям, та усіх інших членів злочинного угруповання.
У ході спецоперації поблизу Пирятина в момент передачі обумовленої грошової суми був затриманий один із вимагачів – студент-хімік коледжу, 1993 року народження.
Водночас у самому Пирятині було затримано й інших учасників цього угруповання. Усі вони – безробітні місцеві мешканці  1981, 1986 та 1989 років народження.
Встановлено, що схему виготовлення вибухових пристроїв зловмисники легко знайшли в Інтернеті. У ході обшуків у помешканнях молодиків було вилучено інгредієнти для виготовлення вибухових пристроїв, а також 100 кілограмів сірчаної кислоти у каністрах, інші хімічні речовини, спеціально придбані ними за рекомендаціями з відповідних веб-сайтів.
У членів угруповання також вилучено саморобні вибухові пристрої, які вони планували застосувати у Києві в разі відмови представників державних органів виплатити їм гроші. Виявлено речовину, тротиловий еквівалент якої, за висновками експертів, становить близько 4 кілограмів, що призначалася для виготовлення вибухових пристроїв.
Саморобні вибухові пристрої та інші вилучені хімічні речовини направлено на експертизу.
Вирішується питання про порушення органами міліції за матеріалами СБУ кримінальної справи. Тривають слідчі дії.

Прес-центр СБУ
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.